Hovioikeus lievensi kuubalaisten lentopalloilijoiden raiskaustuomioita – yksi oli syytön

Yöllinen rikos tapahtui Tammerkosken rannalla sijaitsevassa tornihotelli ilveksessä, jossa Kuuban lentopallomaajoukkue oli majoittunut.

Yöllinen rikos tapahtui Tammerkosken rannalla vasemmalla siintävässä Hotel Ilveksessä, jonne Kuuban lentopallomaajoukkue oli majoittunut. (Kuva Fotolia)

Viidestä hotelliraiskauksessa tuomitusta neljän vankeusrangaistus lyheni huomattavasti.

RIKOS Turun hovioikeus on antanut tuomionsa kuubalaisten lentopalloilijoiden raiskausjutussa. Joukkoraiskaus tapahtui viime heinäkuussa Tampereella, missä Kuuban joukkue oli pelaamassa lentopalloilun maailmanliigaa. Joukkue asui Hotel Ilveksessä.

Yksi 21-vuotias pelimies nappasi yökerhosta tamperelaisnaisen, ja yhteistuumin lähdettiin hotellihuoneeseen harrastamaan seksiä. Seksin jälkeen mies lähetti joukkuekavereilleen viestejä, että seksiä olisi tarjolla muillekin. Aamuyöllä viiden aikoihin itkevä nainen pääsi irti raiskaajien kynsistä. Hän lyyhistyi lattialle hotellin vastaanotossa.

Henkilökunta aavisti mistä on kysymys, ja poliisi oli paikalla viidessä minuutissa. Syyskuussa viisi miestä tuomittiin vankeusrangaistuksiin törkeästä raiskauksesta. Yksi miehistä sai vankeutta 3 vuotta 6 kuukautta, neljä tuomittiin viiden vuoden vankeuteen. Päivän Lehti kirjoitti tapauksesta tässä.

Turun hovioikeus on nyt päätynyt lieventämään miesten tuomioita. Lyhyimmän tuomion saanut mies vapautettiin kokonaan syytteistä, toisen taas katsottiin kärsineen jo rangaistuksensa, kun hovioikeus langetti tuomioksi vuoden ja kolme kuukautta vankeutta.

Kolmelle vankilaan jääneelle miehelle vahvistettiin neljän vuoden sekä kolmen ja puolen vuoden tuomiot törkeästä raiskauksesta sekä kahden ja puolen vuoden vankeustuomio raiskauksesta. Suurimpana periaatteellisena erona Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomioihin oli se, että hovioikeus ei pitänyt tekoja yhtenä kokonaisuutena.

Kommentoi Facebookissa