Kuubalaisten lentopalloilijoiden raiskausjuttu hovioikeudessa – pelaajat haluavat vapaaksi

Vangitut kuubalaiset lentopalloilijat pyytävät vapauttamista Turun hovioikeudessa.

Vangitut kuubalaiset lentopalloilijat pyytävät vapauttamista Turun hovioikeudessa. (Kuva Päivän Lehti)

Iso osa Kuuban lentopallomaajoukkueesta majailee tällä hetkellä vankiloissa eri puolilla Suomea.

RIKOS Kuubalaisten maajoukkuelentopalloilijoiden raiskausjutun käsittely alkaa Turun hovioikeudessa tänään, ja siihen on varattu kolme päivää ja tarvittaessa neljäs.

Joukkoraiskaus tapahtui viime heinäkuussa Tampereella, missä Kuuban joukkue oli pelaamassa lentopallon maailman liigaa. Joukkue asui Hotel Ilveksessä. Yksi 21-vuotias pelimies nappasi yökerhosta tamperelaisnaisen, ja yhteistuumin lähdettiin hotellihuoneeseen harrastamaan seksiä.

Seksin jälkeen palloilija lähetti joukkuekavereilleen viestejä, että seksiä olisi tarjolla muillekin. Naista raiskattiin joukolla puolitoista tuntia. Aamuyöllä viiden aikoihin itkevä nainen pääsi irti raiskaajien kynsistä. Hän lyyhistyi lattialle hotellin vastaanotossa. Henkilökunta aavisti mistä on kysymys, ja poliisi oli paikalla viidessä minuutissa.

Syyskuussa viisi miestä tuomittiin vankeusrangaistuksiin törkeästä raiskauksesta. Yksi miehistä sai vankeutta 3 vuotta 6 kuukautta, neljä tuomittiin viiden vuoden vankeuteen.

Suomen vankilaolot eivät kuubalaisia lentopalloilijoita tyydytä. Maaliskuussa he antoivat italialaiselle urheilulehdelle haastattelun, jossa he moittivat olojaan. Suomen vankiloissa ei esimerkiksi voi kuunnella salsa-musiikkia kuubalaisten laittomilta piraattikopioilta.

Kuuban lentopallomaajoukkueen kapteeni taas valitti sitä, että yhteydenpito vaimoon ja lapsiin on vankilasta vaikeaa. Yksi pelimies syyllisti italialaislehden haastattelussa raiskauksen uhria, joka vain nauroi heille.

– Hän tuhosi meidät täydellisesti, pelaaja sanoi.

Myös rasismikortti kaivettiin esiin. Yhden pelaajan mukaan oikeutta käytiin vihamielisessä ilmapiirissä, koska miehet olivat ulkomaalaisia ja heillä oli tumma iho.

Lentopalloilijat vaativat hovioikeudessa syytteiden hylkäämistä tai tuomioiden alentamista sekä vapauttamistaan. Eräs pelaajista haluaisi lähteä jo ensi viikolla Kuubaan. Päivän Lehti kirjoitti kuubalaisten vankilaoloista maaliskuussa, juttu on luettavissa täältä.

Kommentoi Facebookissa