Huijarit hyödyntäneet häikäilemättä koronaan liittyviä pelkoja – kohteena erityisesti iäkkäät ihmiset

Poliisi pyytää kiinnittämään erityistä huomiota myös tietoverkoissa tapahtuviin huijauksiin.

Poliisi pyytää kiinnittämään erityistä huomiota myös tietoverkoissa tapahtuviin huijauksiin. (Kuva AOP)

Poliisit eivät tarjoa minkäänlaisia palveluja tai tee mitään koronatarkastuksia ovelta ovelle.

KORONAVIRUS Koronaepidemian aiheuttama poikkeuksellinen tilanne on saanut myös huijarit liikkeelle. Poliisi tiedottaa, että huijarit käyttävät nyt hyväksi ihmisten pelkoja ja pyrkivät tekemään hyvinkin uskottavia rikoksia koronaepidemiaan liittyen. Kohteena ovat olleet pääasiassa iäkkäämmät ihmiset.

Poliisin tietoon tulleissa rikoksissa huijarit ovat tehneet muun muassa väitettyjä koronatarkastuksia tai tarjonneet ruokapalveluita. Itä-Uudellamaalla poliisin tiedossa on ainakin kaksi tekoa, joissa uhrien kotiin on menty asentamaan koronasuodattimia ja samalla anastettu käteistä, kultakelloja ja kultakoruja.

– Kehotamme nyt kansalaisia valppauteen ja suhtautumaan terveellä epäluulolla, mikäli oven taakse ilmaantuu ihmisiä, jotka tarjoavat apuaan tai asiantuntemustaan korona-asioihin liittyen. Painotamme poliisista, että poliisit eivät tarjoa minkäänlaisia palveluja asunnon tarkastuksiin liittyen tai tee mitään koronatarkastuksia ovelta ovelle, kertoo rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi pyytää kiinnittämään erityistä huomiota myös tietoverkoissa tapahtuviin huijauksiin. Netissä on ollut viime aikoina esimerkiksi erilaisten olemattomien tuotteiden myyntiä ja toimituksiin liittyviä huijauksia, joita saatetaan nyt tehdä hyödyntäen koronaviruksen nimeä.

– Iäkkäämpien ihmisten sukulaisten ja läheisten kannattaa varoittaa lähipiirissä oleville ikäihmisille mahdollisista koronahuijareista. Kaikkien kannattaa vähintäänkin ottaa tämä asia puhelimessa puheeksi vanhempien sukulaisten ja tuttavien kanssa, Kauppinen painottaa.

Jos jokin kuulostaa liian hyvältä, on se todennäköisesti liian hyvää ollakseen totta.

Lue myös: Ensimmäinen häikäilemätön koronahuijaus – ”On tahoja, jotka ovat valmiita käyttämään tilannetta hyväkseen”

Kommentoi Facebookissa