Huimia ylinopeuksia yöllä – 19-vuotias ajoi 219 km/h, 17-vuotias naiskuljettaja rimpuili poliisin ottaessa kiinni

Nuoria kuljettajia epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nuoria kuljettajia epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. (Kuva Fotolia)

Lämmin keli oli saanut kansan liikkeelle ja meno oli sen mukaista.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisilla oli kesäisen kiireinen vuorokausi. Tehtäviä oli yhteensä hieman yli 400, joista yövuoron partiot hoitivat 253. Lämmin keli oli saanut kansan liikkeelle ja meno oli sen mukaista.

Jokioisissa partio suoritti nopeusvalvontaa sunnuntaiyönä Porintien varalaskupaikalla. Se havaitsi Forssasta Humppilan suuntaan liikennevirtaa ohittavan henkilöauton, jonka nopeus poikkesi selvästi muusta liikenteestä. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 219 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h.

Autoa kuljetti 19-vuotias mies ja autossa oli kolme matkustajaa. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin asiassa väliaikaiseen ajokieltoon.

Juttuvinkki: Nuoret miehet ajoivat kilpaa viikonlopun aikana – ajokortteja hyllylle eri puolilla Suomea

Poliisi epäilee 17-vuotiaan nuoren naisen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja haitantekoon virkamiehelle sunnuntaina aamuyön tunteina valtatiellä 2. Kuljettaja ajoi partiota vastaan 149 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Partio kääntyi auton perään ja mittasi sille noin kolmen kilometrin matkalla nopeudeksi 159 km/h.

Partio pysäytti kyseisen auton ja pyysi kuljettajaa istumaan poliisiautoon. Hän ei kuitenkaan suostunut tulemaan poliisiautoon vaan yritti poistua paikalta. Konstaapeli otti kuljettajaa kädestä kiinni, jolloin hän alkoi harata vastaan ja rimpuilla otteesta irti. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue myös: Nuoret miehet hurjastelivat jopa yli 200 km/h – myös poikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias ajokieltoon

Kommentoi Facebookissa