Huoltomies väitti tarkastavansa palovaroittimia – vanhuksen sukulainen ohjasi huijarin ulos

Mies kertoi tarkistavansa palovaroittimet pankkikortilla suoritettavaa maksua vastaan.

Mies kertoi tarkistavansa palovaroittimet pankkikortilla suoritettavaa maksua vastaan. (Kuva Kari Kallonen)

Valveutunut vanhus oli ilmoittanut saamastaan puhelusta sukulaiselleen.

HUIJAUKSET Keskiviikkona 7.10.2020 illalla Lappeenrannassa vanhuksen asunnolle oli saapunut mies, joka esittäytyi keksityn Etelä-Karjalassa sijaitsevan yrityksen huoltomiehenä ja kertoi tarkistavansa palovaroittimen toimivuutta.

Ennen asunnolle menoaan mies oli soittanut vanhukselle ja kertonut edustamaansa yritykseen tulleen ilmoituksen toimimattomasta palovaroittimesta. Mies kertoi tarkistavansa palovaroittimet pankkikortilla suoritettavaa maksua vastaan.

Juttuvinkki: Rikolliset koronatarkastajat jälleen iäkkään uhrin kimpussa – ”Kaksi suoja-asuun pukeutunutta pitkää miestä”

Valveutunut vanhus oli ilmoittanut saamastaan puhelusta sukulaiselleen, joka saapui odottamaan väitettyä huoltomiestä. Asuntoon saapuneelta mieheltä oli pyydetty henkilökorttia tai vastaavaa todistusta tehtävästään ja koska hänellä ei ollut sellaisia esittää, vanhuksen sukulainen ohjasi huoltomiehenä esiintyneen pois asunnosta.

Poliisi tutkii asiaa petoksen yrityksenä ja kehottaa vastaavanlaisia puheluita saavia henkilöitä erityiseen varovaisuuteen. Tavallisia palovaroittimia ei ole mahdollista yhdistää mihinkään yritykseen.

Lue myös: Huijarit pyrkivät vanhusten asuntoihin esiintyen erilaisina tarkastajina – ”Ilmiö on taas nostanut päätään”

Kommentoi Facebookissa