Huomenna kannattaa hellittää kaasujalkaa – nopeusvalvontamaraton alkaa aamulla

Rauhallinen juhannusaatto vaihtui monella paikkakunnalla poliisin kannalta erittäin vilkkaaksi juhannusyöksi.

Rauhallinen juhannusaatto vaihtui monella paikkakunnalla poliisin kannalta erittäin vilkkaaksi juhannusyöksi. (Kuva Fotolia)

Nopeutta valvotaan vuorokauden ajan koko Euroopassa liikennepoliisiverkoston toimesta.

LIIKENNE Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, joka alkaa keskiviikkona 19.4. aamulla kello 6 ja päättyy torstaina 20.4. kello 6. Euroopan liikennepoliisiverkoston TISPOL:n koordinoima valvontaoperaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata ja se toteutetaan nyt kolmannen kerran.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston ETSC:n mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella on liikenneonnettomuuksia ennalta estävää vaikutusta. Tärkeää on, että kuljettajat tarkastelisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien OTI-raportin mukaan ajonopeuteen – muun muassa ylinopeus, liian suuri nopeus olosuhteisiin, taitoon ja ajoneuvoon nähden – liittyviä riskitekijöitä oli mukana 31 prosentissa kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista.

Valvonta toteutetaan sekä poliisimiesten suorittamalla että automaattivalvonnalla ja sitä kohdennetaan kaikkein riskialteimmalle tiestölle.

Kommentoi Facebookissa