Hurja siirto tuloillaan? – Lewis Hamilton keskustelee Ferrarin kanssa

Lewis Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen.

Lewis Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu ensi kauden jälkeen. (Kuva AOP)

Lewis Hamilton neuvottelee sopimuksesta Ferrarin kanssa. Siirto toteutuisi kauden 2020 jälkeen.

FORMULA 1 Formula ykkösten tämänkin vuoden maailmanmestari Lewis Hamilton harkitsee vakavasti siirtymistä Ferrarille kauden 2020 jälkeen. Hamiltonin sopimuskin päättyy Mercedeksen kanssa vuoden kuluttua, joten sopimusteknisiä esteitä siirrolle ei olisi.

Hamilton on voittanut Mercedeksellä viisi maailmanmestaruutta kuuden vuoden aikana. Ensi vuonnakin hän on merkittävin mestarisuosikki.

Kaudella 2021 F1:n tekniset säännöt kuitenkin muuttuvat merkittävästi. Mercedes saattaa samalla menettää kilpailuetunsa.

Hamilton on aina kertonut pitävänsä Ferrarin autoista. Hän omistaakin muutaman Ferrarin urheiluauton. Hamilton ei ole koskaan kiistänytkään, etteikö haluaisi kilpailla Ferrarilla Formula ykkösissä.

Kaksinkertaisen F1-maailmanmestarin Fernando Alonson mukaan Hamilton harkitsee siirto siitäkin syystä, koska Mercedes ei ole vahvistanut jatkoaan Formula ykkösissä kauden 2020 jälkeen.

– Hänen on ajateltava kaikkia mahdollisia tilanteita ja tehtävä päätöksensä, joka on hyvin henkilökohtainen. Hänen on varmaankin ajateltava lojaaliuttaan Mercedestä kohtaan kaikkien heidän yhteisten saavutustensa takia. Mutta en myöskään tiedä, mitä Mercedes ajattelee tulevaisuudestaan ensi kauden jälkeen, Alonso sanoi Channel 4:n haastattelussa

Ferrarin entinen pressipäällikkö Alberto Antonini lyö pökköä pesään. Hänen näkemyksensä mukaan Hamilton on itse vuotanut julkisuuteen tiedot neuvotteluista siirtymisestä Ferrarille.

Gazzetta Dello Sport uutisoi viime viikolla Abu Dhabin F1-kisan yhteydessä, että Hamilton olisi neuvotellut jo kahdesti Ferrarin puheenjohtajan John Elkannin kanssa.

Antonini on vakuuttanut, että jos näin on tosiaankin tapahtunut, niin tieto ei ole vuotanut Ferrarin taholta julkisuuteen.

– Se ei ole tullut tosiaankaan Ferrarilta. Huhu on todennäköisesti tullut joltain sellaiselta, joka on nähnyt sen aiheelliseksi. Jotkut ajattelevat, että se on Lewisin tapa aloittaa neuvottelut jatkosopimuksen osalta Mercedeksen kanssa. Minä kuitenkin näen sen niin, että se on Lewisin ja Toton (Mercedeksen tallipäällikkö Wolff) tapa, jolla he pyrkivät vakuuttamaan Stuttgartin pomojaan olemaan sulkematta Formula 1-rahahanoja, Antonini lataa Formula Passion -sivuston mukaan.

Antonini palauttaa muistuttaa muutaman vuoden takaisista tapahtumista, jolloin Ferrari piti salaiset neuvottelunsa visusti julkisuudelta piilossa.

– Silloin oli esillä, että Ferrari olisi valmis korvaamaan Kimi Räikkösen tallissa, Antonini viittaa Nico Rosbergin vierailuun Maranellossa.

Rosberg ei kuitenkaan siirtynyt Ferrarille. Hän päätti lopettaa F1-uransa kauden 2016 jälkeen voitettuaan maailmanmestaruuden.
Myös Hamiltonin on spekuloitu harkinneen uransa lopettamista kauden 2020 jälkeen. Yhtä vahva vaihtoehto on kuitenkin hänen siirtymisensä Ferrarille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kimi Räikkönen jäähdyttelee Formula ykkösissä – saa siitä ihan mukavan korvauksen

Kommentoi Facebookissa