Hurja suoritus viehekalastuksen SM-kilpailussa – isä ja poika putsasivat koko palkintopöydän

Viehekalastuksen SM-kilpailut järjestettiin Vaasassa merioloissa. (Kuva Juha Ojaharju)

Vaasan kivikkoisilla ja kalaisilla vesillä käytiin kärkisijoista kovaa kamppailua.

KALASTUS Viehekalastuksen Suomen mestaruudet ratkaistiin Vaasan merialueella. Kirkkonummelta kotoisin olevat Joni ja Niilo Harju tekivät kilpailussa täydellisen tuloksen viemällä kaikki jaossa olleet SM-voitot.

Vaasan kivikkoiset ja kalaisat vedet tarjosivat oivan kisanäyttämön ja kärkisijoista käytiin kovaa kamppailua. Team Hurjat -nimellä kilpaillut isä-poikakaksikko Joni ja Niilo Harju ylsi uskomattomaan suoritukseen voittaen SM-Ahven, SM-Hauki, Viehekalastuksen SM -venekuntasarjan sekä joukkuesarjan mestaruudet.

Menestyksekkäät Joni ja Niilo Harju palkintoveneessään. (Kuva Juha Ojaharju)

Mitalien lisäksi Harjujen mukaan lähti kilpailusta kymmenien tuhansien eurojen arvosta välinepalkintoja. Huikean menestyksen kruununa he saivat omakseen pääpalkintona olleen Alutroll Megasnapper 500 -veneen ja 60 hevosvoimaisen Tohatsu-perämoottorin.

Kilpailun ensimmäinen osa oli perjantaina käyty SM-Ahven ja toisen osan muodosti lauantaina kilpailtu SM-Hauki. Viehekalastuksen SM-kilpailun mitalistit ratkottiin yhteistulosten perusteella. Harjujen viiden ahvenen yhteismitta oli 175 cm ja haukien 443 cm.

Kilpailuun osallistui 45 kahden hengen venekuntaa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Viehekalastuksen SM ratkaistiin merioloissa.

Lue myös: Sinilevähavainnot ovat lisääntyneet hieman sisävesillä ja merellä – näin tunnistat myrkkyä tuottavan bakteerin

Kommentoi Facebookissa