Hurjaa vauhtia ajanut 16-vuotias moottorikelkkailija menehtyi – alkoholilla epäillään olleen osuutta asiassa

Nuori toimitettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän menehtyi saamiinsa vammoihin. (Kuvituskuva Fotolia)

Kevyenliikenteen väylää ajanut poika oli törmännyt ensin liikennemerkkiin ja siitä lumipenkkaan.

LIIKENNETURVALLISUUS Lapin poliisin partio sai keskiviikkoiltana tehtävän kello 21.45 aikaan Länsipohjankadulle Torniossa. Paikalla selvisi, että moottorikelkkailija oli ajanut asutusalueella pitkin kevyenliikenteen väyliä kovalla nopeudella.

Moottorikelkkailija oli ajanut pitkin kevyenliikenteen väylää, ylittäen ensin Länsipohjankadun. Matka oli jatkunut Pirkkiönkadun vieressä kulkevaa pyörätietä pitkin silminnäkijän mukaan kovalla vauhdilla. Moottorikelkkailija oli törmännyt ajovirheen vuoksi ensin liikennemerkkiin ja siitä muutaman metrin päässä olleeseen lumikasaan. Törmäyksen seurauksena kelkkailija loukkaantui ja meni myöhemmin elottomaksi. Hänet toimitettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan, mutta moottorikelkkailija menehtyi saamiinsa vammoihin.

Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että kelkkailija oli 16-vuotias nuori, joka kuljetti rekisteröimätöntä moottorikelkkaa. Alkoholilla epäillään olleen osuutta asiassa. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kuolemansyyn tutkintana.

Lue myös: Ulkomaalainen nainen menehtyi moottorikelkkaonnettomuudessa – kelkka törmäsi puuhun

Kommentoi Facebookissa