Sinnikäs tuhotyön tekijä tuomiolla – kaverin sänky palamaan, vaikka ystävä torkkui vuoteessa

Tuhotyö tapahtui Tampereella sangen tunnetussa Puisto-Emmauksen talossa. (Kuva Google Street View)

Palokunnan saapuessa asunto oli täyden palon vaiheessa ja tuli oli leviämässä yläpuolella olevaan asuntoon.

TUHOTYÖ Tampereella asuva mies on saanut syytteen tuhotyöstä. Syytteen mukaan mies yritti moneen kertaan sytyttää palamaan kaverinsa sängyn. Kaveri torkkui sängyllä ja onnistui pari kertaa sammuttamaan tulen. Lopulta asunto tuhoutui täysin.

Tuhotyö tapahtui Tampereella sangen tunnetussa Puisto-Emmauksen talossa osoitteessa Hämeenpuisto 14. Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys NMKY oli vuokrannut talossa omistamansa asunnon ulkomaalaistaustaiselle miehelle, joka muun muassa kasvatti kämpässä cannabis-kasvia.

Heinäkuussa 2017 asunnossa oli koolla kolmen miehen porukka. Asunnon isäntä torkkui sängyllä, ja yksi miehistä keksi kasata paperia sängyn alle ja sytyttää paperit palamaan. Isäntä havahtui siihen ja onnistui sammuttamaan tulen. Ja sitten takaisin unten maille.

Seuraavaksi tuhotyön tekijä sytytti paperit palamaan ja laittoi ne sängyn jalkopäähän. Hän heitti palavan tulitikun sängyssä makaavan miehen pään ja tyynyn väliin, jolloin tyyny syttyi palamaan. Sängyssä torkkunut asunnon isäntä onnistui sammuttamaan tämänkin palon ja lähti sen jälkeen parvekkeelle tupakalle.

Tuhotyöstä syytetty mies otti seuraavaksi sanomalehden, sytytti sen palamaan ja laittoi patjan päälle. Tätä paloa ei saatu enää sammumaan. Kun palokunta tuli paikalle, asunto oli täyden palon vaiheessa ja tuli oli leviämässä yläpuolella olevaan asuntoon. Huoneisto tuhoutui täysin. Vahinkoa aiheutui useille muille talon asunnoille.

Syyttäjä vaatii palojen sytyttäjälle ehdotonta vankeusrangaistusta tai vaihtoehtoisesti ehdollista. Teko on ollut omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa ja siitä on ollut erittäin huomattava taloudellisen vahingon vaara, syyttäjä totesi.

Viiden miehen porukan syytelista on pitkä. Siitä löytyy kymmenen syytekohtaa, ja asianomistajia on 14. Tuhotyön lisäksi listalta löytyy muun muassa näpistyksiä, raiskauksen yritys, huumausainerikoksia sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksiä. Joitain tuomioita on jo annettu. Tuhotyöjutun tuomio annetaan huhtikuun alkupuolella.

Nimistä päätellen miehet tulevat maista, joissa alkoholia ei suvaita. Pari kaveria sai syytteen siitä, että he olivat anastaneet 79 euron arvosta alkoholijuomia Pirkkalan Alkosta.

Lue myös: Palava kerrostalo jouduttiin evakuoimaan asukkaista – poliisi otti kiinni törkeään tuhotyöhön epäillyn

Kommentoi Facebookissa