Olli Jokisen ja Jukureiden unelma elää yhä

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Jukurit voitti Lukon 2-1 ja säilytti vielä mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

JÄÄKIEKKO Jukurit nousi torstaina kiinni SM-liigan viimeiseen pudotuspelipaikkaan voitettuaan sarjakolmosen Lukon Raumalla 2-1. Oliver Larsen ja Pekka Jormakka tekivät Jukureiden maalit.

Jukurit on sarjassa nyt kymmenentenä pisteen HPK:ta ja KooKoota edellä. Jukureilla on jäljellä runkosarjassa kuitenkin enää yksi ottelu. HPK:lla ja KooKoolla kaksi.

Jukureita valmentava takavuosien NHL-tähti Olli Jokinen olikin tyytyväinen, miten hänen joukkueensa selvisi haasteesta pelatessaan selkä seinää vasten.

– Jokainen tietää meidän tilanteen, että meille ei riittänyt tästä pelistä kuin kolme pistettä, jos meinataan jatkopeleihin. Ensimmäisessä erässä näkyi sellainen hermostuneisuus ja jollain tapaa ehkä passiivisuuskin. Pelirohkeus puuttui, mutta tasainen erä oli sekin, kommentoi Jokinen seuran verkkosivuilla.

Jukurit teki molemmat maalinsa toisessa erässä ja Jokisen mielestä pelaamisessa tapahtui käänne parempaan.

– Toisessa erässä ruvettiin saamaan kiekkoja syvään ja tietysti saatiin iso maali erän alkuun. Se ehkä vapautti meitä jonkin verran ja pystyttiin pelaamaan siinä hyvä erä. Kolmannessa sitten puolustettiin. Saatiin muutamat paikat vastaiskuilla, mutta iso teema oli lähteä puolustamaan ja pistää kaikki peliin.

Jukurit pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan. Torstain voitosta huolimatta on hyvinkin mahdollista, että mikkeliläisryhmä voi aloittaa kesälomansa lauantai-iltana.

– Erittäin ylpeä olen pelaajista, että pystyivät jälleen suoriutumaan ja operoimaan, vaikka paineet olivat heillä varmasti valtavat. Nyt meillä jää pelattavaa viimeiseenkin peliin, mikä on hieno juttu. Nyt pitää valmistautua niin hyvin, että saadaan valmistautua vielä ensi viikollakin pelaamaan, eikä tarvitse odotella elokuuhun, Jokinen päätti.

Viime kaudella Jukurit eteni SM-liigassa peräti puolivälieriin saakka. Nyt kausi on ollut heikompi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pulkkinen harkitsee jatkoa Venäjällä – pelaa Vladimir Putinin pussiin

Kommentoi Facebookissa