Hurjaan vireeseen syttynyt Argentiina rökitti Puolan – ”On vain mentävä eteenpäin”

Argentiina voitti Puolan 2-0 ja voitti alkulohkonsa. Myös Puola meni jatkoon. (Kuva AOP)

Argentiina voitti Puolan 2-0 ja otti lohkovoiton. Puola meni jatkoon lohkokakkosena. Meksikon ja Saudi-Arabian turnaus Qatarissa päättyi.

JALKAPALLO Argentiina oli Qatarissa keskiviikkona veitsi kurkulla, mutta vastasi haasteeseen kovalla esityksellä. Argentiina voitti Puolan 2-0 ja eteni neljännesvälieriin.

Myös Puola eteni jatkoon. Meksiko voitti Saudi-Arabian 2-1, mutta Puola sijoittui lohkossa Meksikon edelle toiseksi paremman maalieronsa avulla.

Argentiina oli hävinnyt alkulohkossaan Saudi-Arabialle, mutta otti sen jälkeen suvereenit voitot Meksikosta ja Puolasta.

– Olemme tyytyväisiä. Ei ollut helppo peli, mutta tavoite oli selvä. Meillä oli pakkovoitto edessämme ja se teki tästä vaikean. Pelaajat suoriutuivat hyvin, summasi Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni.

Argentiinan media näytti yhä enemmän kiinnostuneelta Saudi-Arabialle koetusta tappiosta kuin voitosta Puolasta. Scalonin mukaan tappio nollattiin heti. Timo Jutilan tyyliin hän korostaa, että pitää mennä eteenpäin.

– Kun häviää, on vain mentävä eteenpäin. Ei sitä häviötä voi ajatella. Pitää ajatella, että kaksi peliä on jäljellä. Olimme luottavaisia, että voitamme kaksi muuta peliä. Ei ollut tarvetta muuttaa pelitapaa.

Argentiina riisui Puolan täysin aseista. Vastustaja ei saanut aikaan juuri mitään.

– Puola on vaarallinen vastahyökkäyksissään. Emme päästäneet heitä niin ja se oli meidän hyvyyttämme, eikä heidän huonouttaan. Tämä oli erittäin vaikea lohko. Pelasimme tänään hyvin ja se on tärkeintä, totesi Scaloni,

Scalonin pelaajavalinnat onnistuivat. Hän korostaa, että muutoksia voi tulla jokaiseen otteluun. Argentiinan joukkue on rakennettu laajalle pohjalle.

– Meillä on 26 pelaajaa, jotka ovat hyviä. Jokaiseen otteluun tehdään oma suunnitelmansa ja valitaan siihen otteluun sopivimmat pelaajat. Emme ajattele yksilöitä, vaan kokonaisuutta.

Lauantaina neljännesvälieräottelussa Argentiina pelaa Australiaa vastaan. Scaloni korostaa, ettei ylimielisyyteen ole varaa mitään joukkuetta vastaan.

– Kaikki joukkueet ovat hyviä täällä. Sanoin aiemmin, että Saudi-Arabia voi voittaa. Emme pelanneet heitä vastaan niin hyvin. Australia-ottelukaan ei tule olemaan helppo. MM-kisoissa näyttää kuin vastustajalla olisi enemmän pelaajia kentällä, kun he antavat kaikkensa maansa puolesta.

Argentiinalla on vain kaksi päivää palautumisaikaa.

– On hullua, että pelaamme jo kahden päivän jälkeen. En ymmärrä tätä. Olosuhteet ovat vaikeat, mutta on oltava valmiina.

Teksti Otto Palojärvi, Doha

Lue myös: Qatarin MM-kisoissako laimeaa fanikulttuuria? – Media luo Suomessa outoa kuvaa

Kommentoi Facebookissa