Huuhkaja-hyökkääjät maalinteossa – Joel Pohjanpalon hurja meno jatkuu

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista.

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista. (Kuva AOP)

Joel Pohjanpalo ja Petteri Forsell osuivat eurokentillä sunnuntaina.

JALKAPALLO Suomen maajoukkuehyökkääjät Joel Pohjanpalo ja Petteri Forsell onnistuivat maalinteossa eurokentillä sunnuntaina. Pohjanpalo teki maalin seuransa Hamburger SV:n 3-2 -voitossa Wiesbadenista ja Forsell osui seuransa Korona Kielcen 4-1 -voitossa Wisla Plockista.

Saksan 2. Bundesliigassa on pelattu koronatauon jälkeen neljä kierrosta ja Pohjanpalo on tehnyt neljässä ottelussa kolme maalia. Kaikki hänen osumansa ovat syntyneet puskuista.

Voiton myötä HSV nousi 49 pisteeseen ja jatkaa sarjassa kolmantena. Kaksi parasta joukkuetta nousee ensi kaudeksi Bundesliigaan ja kolmanneksi sijoittunut karsii sarjapaikasta.

HSV:n edellä toisena oleva VfB Stuttgart nappasi 2-0-vierasvoiton Dynamo Dresdenistä. Joukkueiden välinen piste-ero on kaksi pistettä. Jäljellä kaudesta on viisi kierrosta.

Juttuvinkki: Jari Litmasesta tuli jalkapallon Jari Kurri – suomalaisten asennevamma selätettiin

Forsellin edustama Korona Kielce on Puolan pääsarjassa Ekstraklasassa sijalla 14. Korona jatkaa runkosarjan päätyttyä putoamissarjaan ja pelaa siellä sarjapaikastaan.

Forsell siirtyi Koronaan viime helmikuussa vietettyään edellisen syksyn HJK:ssa. Hän onnistui uudessa seurassaan maalinteossa ensi kertaa.

Puola on Forsellille tuttu maa. Hän pelasi Puolassa aiemmin Miedz Legnican joukkueessa vuosien 2016-19 aikana. Forsell on pelannut myös Ruotsissa ja Turkissa.

Sekä Pohjanpalo että Forsell nähtiin viime vuonna Huuhkajien riveissä EM-karsinnoissa, joista Suomi saavutti historiallisen kisapaikkansa. Molemmat ovat vahvisti ehdolla vuoteen 2021 siirretyn EM-lopputurnauksen Huuhkaja-ryhmään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valioliigan kautta jatketaan – pelastuvatko Teemu Pukki ja Norwich?

Kommentoi Facebookissa