Valioliigan kautta jatketaan – pelastuvatko Teemu Pukki ja Norwich?

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa.

Teemu Pukki pelaa Norwich Cityn joukkueessa. (Kuva AOP)

Englannin Valioliigan kausi jatkuu 17. kesäkuuta. Teemu Pukin Norwichilla on vielä mahdollisuus pelastaa sarjapaikkansa.

JALKAPALLO Englannin jalkapalloliitto FA vahvisti torstaina, että Englannin Valioliigan kautta jatketaan kesäkuussa. Kausi jatkuu 17. kesäkuuta kolme kuukautta kestäneen koronapandemiasta johtuneen tauon jälkeen.

Asia varmistui, kun Valioliigan päättäjät järjestivät puhelinkokouksen. Päätöstä kauden jatkolle osattiin odottaa, sillä joukkueet ovat jo palanneet harjoituksiin.

Keskiviikkona 17. kesäkuuta pelataan kaksi ottelua, Aston Villa – Sheffield United ja Manchester City – Arsenal. Otteluiden jälkeen kaikki joukkueet ovat pelanneet kaudesta 29 ottelua. Kausi käsittää kaikkiaan 38 kierrosta.

Mestaria ei tarvitse jännittää, sillä Liverpoolilla saattaa varmistaa mestaruuden jo seuraavassa ottelussaan. Mestaruuden varmistamiseen Liverpoolille riittää viimeisestä yhdeksästä ottelustaan kaksi voittoa, vaikka toisena oleva Man City voittaisi kaikki kymmenen otteluaan.

Suomalaisittain jännitetään Teemu Pukin edustaman Norwichin kohtaloa. Seura on Valioliigassa viimeisenä kuuden pisteen päässä putoamisviivasta. Ero pitäisi siis kuroa yhdeksässä ottelussa.

Huippujalkapallo herää Euroopassa eloon. Saksan Bundesliiga palasi tauolta jo pari viikkoa sitten. Myös Espanjan La Liga ja Italian Serie A pyrkivät jatkamaan kausiaan. Suuremmista sarjoista vain Ranskan, Hollannin ja Belgian liigat ovat päättäneet, ettei kausia jatketa.

Valioliigassa, Bundesliigassa, La Ligassa ja Serie A:ssa pelataan tyhjille katsomoille. Todennäköisesti yleisö pääsee näissä sarjoissa peleihin vasta seuraavalla kaudella ensi syksynä.

Unkarin jalkapallon pääsarjassa katsojat päästetään peleihin jo kesäkuussa. Tosin katsojien välillä on oltava turvavälejä.

Suomessa Veikkausliigan on määrä käynnistyä heinäkuussa. Peleissä on 500 katsojan rajoitus, mutta urheiluasioista vastaava ministeri Hanna Kosonen vihjasi torstaina, että yleisörajoituksia voidaan vielä muuttaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukas Hradecky nöyryytyksestä – ”Ei ollut hyväksyttävä suoritus”

Kommentoi Facebookissa