Poliisi toivoo malttia kouluvuoden päätökseen – edessä perinteinen ja tehostettu nuorten päihteiden käytön valvonta

Poliisi toivoo, että kokoontumisrajoituksia maltettaisiin edelleen noudattaa.

Poliisi toivoo, että kokoontumisrajoituksia maltettaisiin edelleen noudattaa. (Kuva Fotolia)

Kokoontumisiin voidaan puuttua, jos niistä aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

TURVALLISUUS Poikkeuksellisen kouluvuodenkin jälkeen kesä tulee ja koulut päättyvät. Koulujen päätösviikonloppuna 29.5.–1.6.2020 on edessä perinteinen poliisin järjestämä tehostettu nuorten päihteiden käytön valvonta.

Valvonnassa poliisi puuttuu myös yleisten paikkojen häiriöihin. Poliisi toivoo malttia koulujen päättymisviikonlopun viettoon.

– Toivomme hartaasti, että Aluehallintovirastojen määräämiä kokoontumisrajoituksia maltettaisiin edelleen noudattaa. Pandemia ei vielä ole ohitse, vaikka nyt tilanne onkin rauhallisempi. On syytä edelleen olla varovainen ja noudattaa viranomaisten suosituksia ja ohjeita, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta normaaliin tapaan. Kokoontumisiin voidaan puuttua, jos niistä aiheutuu vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle.

– Poliisin ensisijainen toimintalinja on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä turvata ihmisten perusoikeuksia antamalla ohjeita, neuvoja ja kehotuksia. Kun pelisäännöt on selkeästi sovittu, juhliminen päihteetöntä ja poikkeusolojen rajoitukset on otettu huomioon, tartunta- ja onnettomuusriskitkin ovat pienemmät, Ari Järvenpää muistuttaa.

Poliisi kannustaa, että vanhemmat ottaisivat päättäjäisillan juhlinnan riskit lastensa kanssa puheeksi hyvissä ajoin.

Lue myös: Kolme kuljettajaa lähti poliisia karkuun valvontaiskuissa – häiriköineitä teinejä vietiin myös poliisiasemalle

Kommentoi Facebookissa