Kolme kuljettajaa lähti poliisia karkuun valvontaiskuissa – häiriköineitä teinejä vietiin myös poliisiasemalle

Poliisiyksiköitä valvonnan yhteydessä tapahtuneen takaa-ajotilanteen jälkeen.

Poliisiyksiköitä valvonnan yhteydessä tapahtuneen takaa-ajotilanteen jälkeen. (Kuva Poliisi)

Kaikki kolme saatiin kiinni ja tapauksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

LIIKENNETURVALLISUUS Länsi-Uudenmaan liikennesektorin moottoripyöräpoliisit ja autopartiot suorittivat valvontaa Espoossa, Kirkkonummen Veikkolassa, Karkkilassa, Tammisaaressa sekä Vihdin Otalammella ja kirkonkylällä.

Usean tunnin kestäneen valvontajakson aikana tarkastettiin noin 70 mopoa. Karkuun yritti kolme kuljettajaa, joista 1960-luvulla syntyneellä Espoossa moottoripyörällä ajaneella kortittomalla miehellä oli hallussaan amfetamiinia. Tammisaaressa puolestaan 14-vuotiaalla teinillä oli rekisteröimätön ja vakuuttamaton moottoripyöräksi luokiteltava crossipyörä, kolmannella oli moottoripyöräksi viritetty mopo Tammisaaressa.

Kaikki kolme saatiin kiinni ja tapauksia tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Huumausaineen hallussapitäjä saa lisäksi rikosnimikkeen huumausainerikos, jonka johdosta hänet myös otettiin kiinni.

Seitsemän mopoa oli kehnojen jarrujen vuoksi liikennekelvottomassa kunnossa. Ajokieltoon määrättiin kahdeksan kuljettajaa, rekisterikilpiä poistettiin 16 moposta ja sakkoja sekä rikesakkoja kirjoitettiin yhteensä 44 kpl.

Nummi-Pusulassa nuori henkilö kalasti luvattomasti taimenjoella. Saatuaan taimenen kalastusviehe tarttui kiinni haaviin. Apuun soitettu isä ajoi rekisteröimättömällä mopolla humalassa paikalle. Rikosnimikkeiksi kirjattiin muun muassa rattijuopumus, ajoneuvorikkomus ja kalastusrikkomus. Taimen saatiin palautettua hengissä jokeen.

Tammisaaressa nuoriso käyttäytyi poliisin mukaan huonoiten. Muun muassa kolme teiniä tuli häiritsemään poliisin suorittamaa valvontaa ja heidät jouduttiin hakemaan poliisiasemalle, jossa teineille määrättiin kullekin sakko niskoittelusta.

Poliisi haluaa muistuttaa, että vanhemmat, jotka esimerkiksi hankkivat jälkikasvulleen rekisteröimättömiä crossipyöriä, ovat velvollisia huolehtimaan siitä, ettei niillä ajeta yleisillä teillä. Osalla nuorista vanhemmat ovat tukeneet mopojen virittelyä, ja siksi poliisi joutuu vielä muistamaan useita vanhempia sakolla.

Lue myös: Autoseurue ja alaikäiset mopoilijat ajautuivat sanaharkkaan – auton kyydissä ollut ampui laukauksen kohti

Kommentoi Facebookissa