Huuhkaja-pelaaja sankarina viimeisessä ottelussaan FC Lahdessa

FC Lahdessa pelannut Jasin Assehnoun debytoi EM-kisojen harjoitusleirillä Huuhkajissa (Kuva Veikkausliiga)

FC Lahdessa pelannut Jasin Assehnoun debytoi EM-kisojen harjoitusleirillä Huuhkajissa (Kuva Veikkausliiga)

Huuhkajien EM-leirillä mukana ollut Jasin Assehnoun esiintyi viimeisessä ottelussaan FC Lahdessa vahvasti tehtyään voittomaalin.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelattiin maanantaina kaksi ottelua. Voittoihin ylsivät vierasjoukkueet IFK Mariehamn ja FC Lahti.

FC Lahti kävi Helsingissä kukistamassa HIFK:n lukemin 1-0. Ottelun ainoan maalin ohjasi lähietäisyydeltä Jasin Assehnoun, jolle ottelu oli Lahden paidassa viimeinen ainakin toistaiseksi.

FC Lahti vihjaili aiemmin maanantaina, että Assehnoun olisi vaihtamassa seuraa. Siirto vahvistettaneen vielä tällä viikolla.

Assehnoun, 22, on Suomen jalkapallon isompia lupauksia. Hän debytoi A-maajoukkueessa toukokuun lopulla harjoitusottelussa Ruotsia vastaan. Assehnoun oli myös ehdolla EM-kisajoukkueeseen, mutta ei lopulta mahtunut Huuhkajien lopulliseen EM-ryhmään.

Veikkausliigan maalipörssissä Assehnoun nousi kärkeen. Hän on tehnyt viisi maalia, kuten FC Interin Benjamin Källman, joka oli mukana Huuhkajien EM-karsintaotteluissa 2019.

FC Lahti vahvisti asemaansa sarjataulukon nelostilalla. Seitsemäntenä olevalle HIFK:lle ottelu oli jo neljäs perättäin ilman voittoa.

IFK Mariehamn otti tärkeät pisteet KTP:n vieraana voitettuaan 3-1. Sarjataulukossa IFK Mariehamn on yhdeksäntenä ja vain yhden ottelun tällä kaudella voittanut KTP toiseksi viimeisenä eli sijalla 11.

Sunnuntain otteluissa KuPS voitti vieraissa FC Hakan 1-0 ja FC Honka kukisti kotonaan jumboryhmä AC Oulun 1-0. KuPS on sarjassa toisena kuuden pisteen päässä kärkijoukkue HJK:sta. Kautensa surkeasti aloittanut Honka on noussut kahdeksanneksi.

Veikkausliigan runkosarja on nyt puolivälissä. KuPS ja Honka ovat pelanneet 12 ja muut joukkueet 11 ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalainen jalkapallo ei tarjonnut voittoja uudessa sarjassa

Kommentoi Facebookissa