Suomalainen jalkapallo ei tarjonnut voittoja uudessa sarjassa

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan rahakkaimpia joukkueita (Kuva AOP)

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan rahakkaimpia joukkueita. (Kuva AOP)

FC Inter ja FC Honka aloittivat uuden eurosarjan Konferenssiliigan karsinnat tasapelillä. KuPS hävisi Jerevanissa.

JALKAPALLO Kolme Veikkausliigan seuraa aloitti torstaina Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n uuden kilpailumuodon Konferenssiliigan lohkovaiheen karsinnat. Yksikään suomalaisjoukkue ei yltänyt avausottelussaan voittoon.

Kuopion Palloseura avasi urakkansa Armenian pääkaupungissa Jerevanissa, missä hävisi FC Noahille maalein 0-1. KuPSin päävalmentaja Simo Valakari teki selväksi, ettei ollut tyytyväinen näkemäänsä.

– Ei jäänyt tekosyitä tälle tappiolle. Vastustaja oli tänään meitä parempi. He puolustivat hyvin ja tekivät sen maalin, mihin itse emme pystyneet. Meillä oli muutama maalipaikka ottelussa, vastustajalla ei juuri yhtään, mutta hävisimme silti, Valakari kommentoi seuransa verkkosivuilla.

Toinen osaottelu pelataan ensi torstaina Kuopiossa. Valakari vaatii siitä ottelusta parempaa esitystä.

– Meiltä vaaditaan toisessa osaottelussa iso parannus ja meidän on saatava tulos kotikentällä. 0-1 -tappio ei ollut katastrofi, mutta pelitapahtumiin peilattuna meidän olisi pitänyt pystyä ottamaan pelistä parempi tulos. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, he pelasivat hyvän ottelun, Valakari sanoi.

Turun FC Inter pelaa unkarilaista Puskas Akademiaa vastaan. Turussa pelattu ensimmäinen ottelu päättyi tasatulokseen 1–1.

Benjamin Källman vei turkulaiset johtoon ottelussa, mutta unkarilaiset nousivat tasoihin. Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei ollut pettynytkään.

– Olen iloinen. Jos olisimme saaneet pidettyä johdon, olisin vielä iloisempi. En voinut pyytää pelaajilta enempää. Tuntui, että olimme parempi joukkue joka puolella kenttää, Riveiro sanoi Interin nettisivuilla.

UEFA on poistanut europeleistä vierasmaalisäännöt, joten unkarilaisjoukkue ei lähde toiseen otteluun etulyöntiasemastakaan.

– Toinen peli on jäljellä, ja meillä tämän päivän esityksen jälkeen syytä uskoa, että voimme pelata hyvin sielläkin. Kuka ikinä tietää, mitä Unkarissa voi tapahtua, kommentoi Riveiro.

Veikkausliigassa räpiköineen Espoon FC Hongan pelaajista ei ollut ainesta maalintekoon färsaarelaista Runavikia vastaan. Espoolaiset hallitsivat peliä, mutta färsaarelaiset taistelivat maalittomaan tasapelin.

Runavik ja Honka jatkavat ensi viikolla Färsaarilla 0-0 -tilanteesta. Tappio otteluparista olisi Hongalle katastrofi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK aloitti Mestareiden liigan karsinnat väkevästi

Kommentoi Facebookissa