Huuhkajat avasi voitolla Kansojen liigan – voittomaali Unkaria vastaan syntyi ensimmäisestä hyökkäyksestä!

Teemu Pukki kolisteli pystypuita mutta osui myös maaliverkkoon puolustajien ahdistelusta huolimatta.

Teemu Pukki kolisteli pystypuita, mutta osui myös maaliverkkoon puolustajien ahdistelusta huolimatta. (Kuva AOP)

Maalin laukoi Teemu Pukki ensimmäisen puoliajan seitsemännellä minuutilla.

JALKAPALLO Huuhkajat avasi Nations Leaguen eli Kansojen liigan 1–0-voitolla Unkarista Tampereella Ratinan stadionilla pelatussa ottelussa. Suomi siirtyi johtoon jo ensimmäisestä hyökkäyksestään seitsemännellä minuutilla, Teemu Pukki karkasi oikealta, harhautti vastustajan ja laittoi pallon tyylikkäästi taka-alakulmaan.

Suomi sai heti perään toisen vaarallisen paikan, kun Robin Lod laukoi ja Pyry Soiri oli kärkkymässä jatkopalloa. Laituri ei aivan ehtinyt tilanteeseen ja Unkari selvisi lisätakaiskulta. Myös Unkari loi ennen taukoa muutaman laukaisupaikan, mutta Lukas Hradecky ei joutunut kunnollisiin torjuntatöihin Suomen maalissa.

Suomi sai noin 25 metristä aivan keskeltä vapaapotkun reilun tunnin kohdalla ja Joona Toivio pamautti pallon ylärimaan. Myös Unkari sai erinomaisen tilanteen Hradeckyn maalille, mutta viimeistely vilahti ohi maalin.

Pukki jatkoi pallon Soirin hyvästä esityöstä tolppaan 80. minuutilla, mikä oli jo toinen tolppalaukaus Huuhkajille ottelussa. Unkarin viimeinen kavennusmahdollisuus syntyi kulmasta, mutta Suomen maali säilyi koskemattomana.

Joukkueet, jotka eivät edenneet vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen karsintojen kautta, voivat yhä edetä kisoihin Kansojen liigan kautta. Huuhkajat jatkaa urakkaansa heti tiistaina, ottelu Viroa vastaan pelataan Turussa.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Kansojen liiga tuo Huuhkajille uuden mahdollisuuden päästä EM-kisoihin – ”Elossa sekin sauma”

Kommentoi Facebookissa