Huuhkajat jäi tasapeliin – Teemu Pukki pettyi

Suomi ja Romania pelasivat Olympiastadionilla 1-1 -tasapelin. (Kuva AOP)

Suomi ja Romania pelasivat Kansojen liigassa 1-1 -tasapelin. Tulos oli Suomen joukkueelle pettymys.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat pelasi Kansojen liigan ottelussa Helsingissä Romaniaa vastaan 1-1 -tasapelin. Romanian tasoista joukkuetta vastaan tulos oli sinänsä hyvä, mutta Suomi ei esittänyt ottelussa parasta tasoaan.

Suomi siirtyi Teemu Pukin maalilla ensimmäisellä puoliajalla johtoon. Romanian Florin Tanase tasoitti 1-1:een, kun Suomi puolusti liian passiivisesti.

– Maalipaikkojen osalta kumpi vaan olisi voinut voittaa. Tokan puoliajan alku oli aika huonoa meiltä. Jäätiin jostain syystä vähän koppiin ja päästettiin tasoihin Romania. Lopussa saatiin ihan hyvät paikat, mutta ei uponnut, analysoi Teemu Pukki.

Pukki ei heti osannut analysoida, miksi joukkue ei saanut parastaan irti.

– En osaa sanoa miksi. Oli hetkiä, kun otettiin pallonhallinta. En tiedä, miksi ei tehty sitä enemmän. Pitää analysoida ottelua, mikä meni väärin.

Pukki kuitenkin maalasi Suomen 1-0 -johtoon. Onni Valakari tarjoili esityön.

Glen (Kamara) yritti ekaksi syöttää. Se katkaistiin. Sitten se meni Onnille. Se antoi hyvän sivuttaissyötön siihen. Lähti aika mukavasti veto ja upposi. Yllätyin itsekin, kuinka hyvä veto oli, Pukki totesi maalistaan.

Osumaansa Pukki ei suuremmin hehkutellut. Hänen olemuksestaan paistoi pettymys.

– Se oli ainut paikka mulla tänään. Jäin vähän pelin ulkopuolelle. En ihan kauheasti saanut palloa.

Miksi Pukki jäi pelin ulkopuolelle?

– Vaikea sanoa. Oli taistelupalloja mulle ja Pikkulle (Fredrik Jensen), eikä oltu tarpeeksi hereillä. Hävittiin vähän liikaa kaksintaisteluja ylhäällä. Siinä meidän pitää olla ehdottomasti parempia, hän vastasi.

Myös kesäkuussa vierasottelussa Huuhkajat tuhlaili paikkoja. Silloin Romania voitti 1-0.

Pukin mukaan Helsingin ottelussa oli paljon yhteistä.

– Vähän sama kuin Romaniassa vieraissa. Sielläkin oli ne paikat. Oltaisiin voitu saada enemmän pisteitä. Vaikka peli ei ollut tänään niin hyvää, niin voitettavissa toi oli.

– Romania on tietenkin hyvä joukkue. Tykkäävät pitää palloa ja tänään olivat siinä parempia. Tokalla puoliajalla otettiin se pallonhallinta ja ne olivat ihan paniikissa. Meidän pitää vaan olla parempia ja pitää palloa pidemmän aikaa, Pukki jatkoi.

Tulos merkitsi, ettei Suomi voi voittaa lohkoaan ja nousta A-tasolle. Bosnia-Hertsegovina voitti Montenegron perjantaina 1-0 ja varmisti nousunsa.

Suomi kohtaa maanantaina Montenegron vieraissa. Tappion myötä Huuhkajat saattaisi pudota Kansojen liigan C-tasolle.

– Se tulee aika nopeasti tietysti. Halutaan olla vielä tässä B-liigassa. Voi olla, että vaatii meiltä maanantaina voittoa. Bosnia on nyt lohkovoittaja. En tiedä, millä asenteella menevät Romaniaan, joten meidän on pakko hakea voittoa, Pukki totesi asetelmista.

Kesäkuussa Suomi voitti Montenegron 2-0.

– Kotona Montenegroa vastaan oli paras peli meillä vähään aikaan. Ne taisivat kuitenkin kierrättää pelaajia. Voi olla vähän eri pelaajia kuin mitä silloin oli, Pukki arvioi.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo kertovat – tässä Huuhkajat on mennyt eteenpäin

Kommentoi Facebookissa