Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo kertovat – tässä Huuhkajat on mennyt eteenpäin

Huuhkajat EM-kisoissa 2021 (Kuva Gonzalo Arroyo / UEFA)

Huuhkajat EM-kisoissa 2021. (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo arvioivat Suomen maajoukkueen ottaneen kymmenen vuoden aikana selkeitä edistysaskeleita hyökkäyspelissään.

JALKAPALLO Teemu Pukki aloitti Suomen maajoukkueessa 2009. Hän nousi nopeasti Suomen tärkeimmäksi hyökkääjäksi, kun niin sanotun kultaisen sukupolven miehet eläköityivät.

Pukki on jo noussut Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalikuninkaaksi. Mutta tietenkään yksi Pukin ansiota saavutus ei ole. Pukin mukaan Huuhkajat onkin viime vuosina kehittynyt hyökkäyspelissään paljon.

– Kun miettii uran alun maaotteluita, niin ei kauheasti tullut maaleja. Viime vuosina on tullut paljon enemmän. Hyökkäyspeli on mennyt eteenpäin ja olen luottavainen, että paikkoja tulee, Pukki sanoi.

Parannettavaa lienee kuitenkin paljon. Palloa pitäisi pystyä pitämään enemmän.

– Maajoukkueurani alussa ei ikinä oltu se joukkue, joka pitää palloa. Viime vuosina on tullut paljon enemmän pelejä, jossa me ollaan joukkue, joka sitä peliä vie. Meidän pitää pystyä hallitsemaan peliä vielä enemmän ja luoda sitä kautta paikkoja, Pukki arvioi.

Hyökkääjä Joel Pohjanpalon mukaan maajoukkueen hyökkäyspeli on selkeästi kohentunut kymmenen vuoden aikana, kun hän on mukana ollut. Hän siteerasi valmentajalegenda Antti Muurisen legendaarista ”eteenpäin on menty” -lausahdusta.

– Silloin kun aloitin maajoukkueessa, ei maalipaikkoja käytännössä edes tullut. Ollaan me siinä aika paljon eteenpäin menty. Kyllä niitä paikkoja enemmänkin voisi olla, mutta pitää muistaa, millaista maajoukkuefutis ylipäätään on. Joukkueet puolustaa tiiviimmin ja taktisesti todella hyvin. Se on tavallaan ihan erilaista kuin seurajoukkuefutaaminen, Pohjanpalo sanoi.

Maaotteluissa maalipaikkoja tulee Pohjanpalon mukaan vähemmän kuin seurajoukkuepeleissä.

– Maajoukkue pelaa paljon tarkempaa futista, mikä vaikuttaa siihen, että maalipaikat on niukassa. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen, miten me ollaan löydetty paikoille viime matseissa.

Parannettavaa Suomen joukkueella löytyy Pohjanpalon mukaan puolustuspelistä. Omiin meni MM-karsinnoissa ja Kansojen liigassa turhan paljon.

– Puolustaminen voisi kyllä parempaa olla. Liikaa ollaan päästetty maaleja viimeisissä matseissa ja kaikki sen tietää. Ennen meidän vahvuus oli, että pelataan nollaa omassa päässä ja täytyy palata takaisin siihen.

Perjantaina Helsingin Olympiastadionilla Suomi kohtaa Kansojen liigassa Romanian.

– Ihan hyvässä tikissä olen. On tullut muutama maali Norwichissa ja peli on alkanut kulkemaan vähän paremmin. Ihan hyvillä fiiliksillä lähden Olympiastadionille. Se on yksi parhaista paikoista pelata futista, Pukki totesi vireestään.

Viime kesäkuussa vierasottelussa Suomi hävisi Romanialle 0-1. Pohjanpalo tuhlasi siinä pelissä useita paikkoja.

– Iso haaste. Kaikki muistaa meidän vieraspelin siellä. Paikkoja meillä oli kääntää peli ja voittaa ottelu. Valitettavasti futis on välillä mitä se on, ja pallo ei aina mene sisään. Tällä kerralla laitetaan pallo sisään. En näe mitään syytä, ettei voitaisi voittaa, ennakoi Pohjanpalo perjantain matsia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Joel Pohjanpalo päätyi Venetsiaan – Suomen syksyä oli ikävä

Kommentoi Facebookissa