Huuhkajat kaipaa tiistaina revanssia – vastassa uusi tuttavuus

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Huuhkajat kohtaa tiistaina Kansojen Liigan ottelussa Helsingissä Montenegron.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat pelaa Kansojen Liigan toisen ottelunsa tiistai-iltana Helsingin Olympiastadionilla. Vastassa on Montenegro, jota vastaan Suomi ei ole pelannut vielä yhtään A-maaottelua.

Huuhkajat pelasi lauantaina Helsingissä 1-1 -tasapelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Vastustajan laatua ajatellessa tasapeli oli hyvä tulos, mutta Suomen kannalta tulos tuntui tappiolta, kun bosnialaiset tasoittivat aivan ottelun viime hetkillä.

– Olemme analysoineet ottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan ja ottaneet sieltä asiat, joissa meidän pitää parantaa. Toki siinä pelissä oli myös paljon hyvää. Huomenna kohtaamme Montenegron, joka osoitti olevansa hyvä joukkue voittamalla Romanian vakuuttavasti. Ottelusta tulee meillä kova haaste, mutta uskomme pelaajien kanssa, että pystymme ottamaan huomenna voiton, Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi maanantaina lehdistötilaisuudessa Palloliiton nettisivujen mukaan.

Montenegro yllätti lauantaina voittamalla Romanian 2-0. Viime vuonna MM-karsinnoissa Montenegro pelasi myös muutamia hyviä matseja ja ylsi tasapeliin sekä Turkin että Hollannin kanssa.

– Meillä oli heidän Romania-ottelussaan scoutti paikalla ja saimme materiaalia. Olimme valmistaneet etukäteen infopaketin Montenegrosta ja päivitimme sitä heidän viimeisen pelinsä jälkeen. Näiltä Balkanin mailta löytyy taitoa. Montenegro on myös fyysinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka puolustaa kurinalaisesti. He ovat nyt kahden ottelun voittoputkessa. Tilastojen puolesta voitto Romaniasta oli ansaittu. Se kertoo joukkueen tasosta, kommentoi Kanerva.

Noin 620 000 asukkaan Montenegro itsenäistyi Jugoslavian pitkien veristenkin hajoamisprosessien myötä lopulta 2007. Koripallon EM-turnauksissa se on ollut useasti mukana, mutta jalkapallon arvoturnauksissa ei vielä koskaan.

Suomelle Montenegro tulee varmasti olemaan vaikea vastustaja. Ottelusta voi tulla Suomelle jopa vaikeampi kuin lauantain ottelusta Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, vaikka paperilla Montenegron pitäisi olla bosnialasiin verrattuna hieman heikompi joukkue. Romania-ottelun perusteella Montenegron juoksuvoima voi olla Suomelle myrkkyä.

Kanerva vahvisti, että Huuhkajien avaukseen tulee muutoksia. Niistä ei tietenkään kerrota tarkemmin ennen kuin avauskokoonpano julkistetaan noin tuntia ennen kello 19 alkavaa ottelua.

– Mietimme aina kuormitusta pelaajakohtaisesti. Seuraamme hyvin tarkkaan pelaajien palautumista ja fiilistä kokonaisvaltaisesti harjoitusten ja pelien jälkeen. Seuraava kysymys on varmaan, että tuleeko huomiseen kokoonpanoon muutoksia? Voin sanoa, että tulee.

Bosnia-Hertsegovinaa vastaan täydet minuutit penkillä istunut Joel Pohjanpalo todennäköisesti nousee avaukseen. Myös Teemu Pukki ilmoitti lauantaina olevansa valmis pelaamaan Montenegroa vastaan avauksessa, vaikka väsähti Bosnia-ottelussa toisella puoliajalla.

Nähtäväksi jää, lähteekö Suomi otteluun kahdella vai kolmella topparilla. Bosnialaisia vastaan kolmen topparin systeemi toimi hyvin, vaikka lopussa harmittava takaiskumaali tulikin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki Huuhkajien sulamisesta – ”Harmittava maali kyllä”

Kommentoi Facebookissa