Huuhkajat kohtaa EM-karsintojen avauksessa Italian – nämä ovat Suomen maajoukkueen ottelupäivät!

Huuhkajat tavoittelee lopputurnauspaikkaa EM-karsintojen kautta, mutta taskussa on myös ”varapatruuna” Nations Leaguen lohkovoiton myötä.

Huuhkajat tavoittelee lopputurnauspaikkaa EM-karsintojen kautta, mutta taskussa on myös ”varapatruuna” Nations Leaguen lohkovoiton myötä. (Kuva AOP)

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on suhteellisen tyytyväinen lohkoarvontaan.

JALKAPALLO Vuoden 2020 miesten EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvottiin Dublinissa. Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n 55 jäsenmaata arvottiin kuudesta arvontakorista kymmeneen karsintalohkoon, jossa viidessä on viisi joukkuetta ja viidessä kuusi. Kunkin lohkon kaksi parasta selviää kesän 2020 lopputurnaukseen.

Huuhkajat arvottiin kolmannesta arvontakorista lohkoon J, jossa on kuusi joukkuetta. Ylemmistä arvontakoreista lohkoon arvottiin Italia sekä Bosnia ja Hertzegovina, alemmista arvontakoreista puolestaan Kreikka, Armenia ja Liechtenstein.

– Ei unelmalohko, mutta ei myöskään katastrofi. Ei helpoin mahdollinen, mutta olen suhteellisen tyytyväinen, päävalmentaja Markku Kanerva totesi arvonnan päätyttyä.

Kanerva näkee, että maajoukkueella on mahdollisuus voittaa lohkosta kenet tahansa, mutta se vaatii nappipelejä.

– Uskon myös, että lohkossa tulee paljon ristiin pelaamista. Aika tasaisia joukkueita. Armenia varmasti sekoittaa pakkaa ja miksei Liechtenstein myös. Bosnia voitti Nations Leaguessa B-liigan ja nousi A-liigaan. Laatujoukkue, kuten myös Italia. Ei tuolla ykkös- ja kakkoskoreissa helppoja vastustajia ollutkaan, Kanerva painottaa.

Kanerva olisi toivonut pohjoismaista väriä, mutta arpa heitti joukkueen lohkoon, jossa on melko eteläeurooppalainen painotus maiden sijaintien suhteen. Matkustamista riittää ja vieraspelit tulevat olemaan vaikeita.

EM-karsinnat alkavat maaliskuussa 2019 ja päättyvät marraskuussa 2019.

Huuhkajien ottelut EM-karsinnoissa

(Suomen aikaa)

23.03. klo 21.45 Italia – Suomi

26.03. klo 19.00 Armenia – Suomi

08.06. klo 19.00 Suomi – Bosnia-Hertsegovina

11.06. klo 21.45 Liechtenstein – Suomi

05.09. klo 21.45 Suomi – Kreikka

08.09. klo 21.45 Suomi – Italia

12.10. klo 19.00 Bosnia-Hertsegovina – Suomi

15.10. klo 21.45 Suomi – Armenia

15.11. klo 19.00 Suomi – Liechtenstein

18.11. klo 21.45 Kreikka – Suomi

Pääsylippujen myynti Huuhkajien EM-karsintaotteluihin alkaa pelipaikkojen varmistumisen jälkeen alkuvuodesta 2019.

Huuhkajat tavoittelee historiallista lopputurnauspaikkaa EM-karsintojen kautta, mutta taskussa on myös ”varapatruuna” Nations Leaguen lohkovoiton myötä. Mikäli paikka kisoihin ei aukea suoraan, maajoukkue pelaa vielä lopputurnauspaikasta playoffseissa keväällä 2020.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva – ”Tiedettiin, että joudutaan ison haasteen eteen”

Kommentoi Facebookissa