Yli 600 000 henkilön pitää maksaa veromätkyt tänään – täältä löydät hukassa olevat maksutiedot

Veronpalautusten ja jäännösverojen maksupäivät ovat tänä vuonna viimeistä kertaa kaikilla samat.

Veronpalautusten ja jäännösverojen maksupäivät ovat tänä vuonna viimeistä kertaa kaikilla samat. (Kuva AOP)

Kaikille yhteistä yhtä veronpalautuspäivää ei jatkossa enää ole.

VEROTUS Verovuoden 2017 jäännösveroa eli mätkyjä on maksettavana reilulla 600 000 henkilöasiakkaalla yhteensä 1,2 miljardia euroa. Ensimmäisen erän eräpäivä on maanantaina 3.12.2018. Jos jäännösveron määrä on 170 euroa tai enemmän, summa on jaettu kahteen erään. Toinen erä tulee maksettavaksi 1.2.2019.

Jos verotuspäätöksen mukana lähetetyt jäännösveron tilisiirrot ovat kadonneet, maksutiedot saa Verohallinnon uudesta verkkopalvelusta eli OmaVerosta. Jäännösveron voi myös maksaa OmaVeron kautta.

Jos verotuspäätös on hävinnyt, myös veronpalautuksen määrän voi katsoa OmaVerosta. Palvelusta näkee myös, mikäli veronpalautusta on käytetty maksamattomille veroille.

Verovuoden 2017 veronpalautuksia on tulossa 3,6 miljoonalle henkilöasiakkaalle yhteensä ennätykselliset 2,9 miljardia euroa. Veronpalautukset kilahtavat pankkitileille 11.12.2018. Jos tilinumero on jäänyt ilmoittamatta Verohallinnolle, veronpalautuksen saa maksuosoituksena OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 19.12.2018 alkaen.

Ensi vuonna veronpalautusten maksamiseen ja jäännösveron eräpäiviin tulee isoja muutoksia. Veronpalautuksia maksetaan asiakkaille pääsääntöisesti elokuun ja joulukuun välisenä aikana. Kaikille yhteistä yhtä veronpalautuspäivää ei siis jatkossa enää ole. Myös jäännösveron eräpäivät ovat valtaosalla elokuun ja helmikuun välisenä aikana.

Päivämääriin vaikuttavat oma verotuksen päättymispäivä sekä omaan tai puolison veroilmoitukseen tehdyt muutokset. Esitäytetty veroilmoitus lähetetään huhtikuun loppuun mennessä.

OmaVero-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa vero.fi/omavero.

  • Lähde Verohallinto

Lue myös: Veronpalautusta yli 50 euroa – se on Kelan mukaan vähäistä suurempi määrä ja vaikuttaa toimeentulotukeen

Kommentoi Facebookissa