Huuhkajat menossa EM-kisoihin – muuttuuko maajoukkuekieltäytyjien mieli?

Roman Eremenko ei ole pelannut Huuhkajissa syksyn 2016 jälkeen

Roman Eremenko ei ole pelannut Huuhkajissa syksyn 2016 jälkeen. (Kuva AOP)

Alexander Ring, Roman Eremenko, Niklas Moisander, Perparim Hetemaj. Heitä saattaisi kiinnostaa pelaaminen jalkapallon EM-kisoissa.

JALKAPALLO Suomi hyvin todennäköisesti saavuttaa paikan jalkapallon 2020 EM-kisoihin. Kisapaikka varmistuisi ensi viikon perjantaina, jos Suomi voittaa Helsingissä Liechtensteinin.

Ennen EM-karsintoja ja Kansojen liigaa useampi Huuhkaja-pelaaja päätti jättää maajoukkuepelit. Huuhkajien avauskokoonpanon vakiomiehet Perparim Hetemaj, Niklas Moisander ja Alexander Ring halusivat keskittyä seurajoukkuepeleihin.

Hetemajn ja Moisanderin ratkaisu oli sinänsä ymmärrettävä, kun kolmikymppisenä palautumiskyky heikkenee. Ring sen sijaan vetäytyi maajoukkueesta jo 26-vuotiaana, mikä herätti hämmästystä. Yhdysvalloissa pelaava Ring ei jaksanut matkustaa maajoukkuepeleihin Eurooppaan.

EM-kisapaikan varmistuessa herää tietysti arvuuttelua, haluaisiko joku palata maajoukkueeseen. New York City FC:ssä pelaava Ring olisi tärkeä vahvistus Huuhkajien keskikentälle. Italian Serie B:ssä Beneventossa pelaavan Hetemajn ja Saksan Bundesliigassa Werder Bremenissä pelaavan Moisanderin kokemus olisi varmasti tärkeää Suomen EM-ryhmälle.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva ei toistaiseksi halua ajatella asiaa.

– Jos kisapaikka tulee, katsotaan sitten, herääkö kiinnostus. En ole miettinyt asiaa pätkääkään. Nykyisissä valinnoissakin on paljon töitä, Kanerva sanoi.

Venäjän pääsarjassa Rostovissa pelaavan Roman Eremenkon maajoukkueura jäi katkolle 2016 tapahtuneen kokaiinikäryn myötä. Eremenko palasi tositoimiin Venäjällä vuosi sitten, mutta Suomen maajoukkueeseen hän ei ole palannut.

Eremenko ilmoitti, ettei ole mukana EM-karsinnoissa. Hän ei ole kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta paluulle maajoukkueeseen.

Kanervakin ilmoitti syyskuussa, ettei ovea Eremenkolle ole suljettu. Hän olisi halunnut Eremenkon maajoukkueeseen, mutta Eremenko kieltäytyi.

Ringin tavoin Eremenko varmasti mahtuisi Suomen avauskokoonpanoon. EM-kisoissa kumpaakin tarvittaisiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin maalihanat tukossa – ”Pystyy tilanteen varmasti käsittelemään”

Kommentoi Facebookissa