Teemu Pukin maalihanat tukossa – ”Pystyy tilanteen varmasti käsittelemään”

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Markku Kanerva ei ole huolestunut Teemu Pukin maalihanojen tyrehtymisestä Norwichissa.

JALKAPALLO Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki ei ole Englannin Valioliigassa tehnyt maalia kuuteen otteluun. Ensimmäisessä viidessä ottelussaan Valioliigassa Pukki teki kuusi maalia, mutta sen jälkeen hän on tehnyt maaleja vain Suomen maajoukkueessa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva ei ole Pukin tilanteesta huolestunut.

– Jalkapalloilijalla tulee hyviä ja vähän hiljaisempia vaiheita. Norwichilla ylipäätänsä on se hiljaisempi vaihe menossa. Toki heillä on ollut paljon loukkaantumisia.

Kanervan mukaan Pukkia ei ole saatu ruokittua riittävästi Norwichin peleissä.

Teme ei ole hirveästi niitä maalipaikkoja saanut. Hänelle ei ole pystytty niitä luomaan.

Pukilta odotetaan maaleja ensi viikon perjantaina, kun Huuhkajat pelaa EM-karsintaottelun Liechtensteinia vastaan, jossa voitolla varmistaisi kisapaikkansa. Sitä ennen tulevana perjantaina Pukki pelaa Norwichin paidassa Valioliigan jumbofinaalissa Watfordia vastaan.

– Teme pystyy tilanteen varmasti käsittelemään. Toivottavasti verkot heiluu viikonloppuna hänelle tärkeässä pelissä. En usko, että hänen itseluottamuksensa on horjunut, vaikka on vähän hiljaista ollut maalien muodossa, toteaa Kanerva

Joel Pohjanpalo on toipunut jalkavammastaan, mutta hänen peliaikansa Bundesliigaseura Bayer Leverkusenissa on jäänyt vähiin. Keskiviikkona Pohjanpalo ei ollut edes vaihtopenkillä, kun Leverkusen voitti Mestareiden liigassa Atletico Madridin 2-1.

Markku Kanervan mukaan Pohjanpalo on kunnossa. Pohjanpalo on valittu Suomen ryhmään EM-karsintapeleihin Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan.

– Ei ole tullut Leverkusenilta viestiä rajoituksista. Jolle on pystynyt täysillä harjoittelemaan, eikä ole ollut minkäännäköisiä ongelmia hänellä jalan kanssa, kommentoi Kanerva.

Pohjanpalo toipui jalkavammastaan tänä syksynä. Peliaikaa hän on saanut lähinnä vain Huuhkajissa.

– Se harjoitusympäristö on Leverkusenissa sen verran vaativa ja tiedän, että heillä on tällaisia kondispelejä, jotka vähän vastaa kuormitukseltaan otteluakin. Sitä kautta hän saa kyllä ottelukohtaisen kuormituksen. Mutta totta kai toivoisin, että hän saisi enemmän minuutteja, Kanerva toteaa.

Liechtensteinia vastaan ensi perjantaina Pohjanpalo saattaa pelata täydet minuutit.

– Uskon, että hän alkaa olla fyysisesti 90 minuutin kunnossa, Kanerva toteaa.

Mikäli Suomi voittaa Liechtensteinin, varmistuu Suomen miesten A-maajoukkueen historian ensimmäinen arvokisapaikka.

Haastattelu Otto Palojärvi

Lue myös: Voitto kääpiövaltiosta veisi Huuhkajat EM-kisoihin – ”Vastustaja voi olla vaarallinen”

Kommentoi Facebookissa