Teemu Pukin tuska – maaleja ei tule ja Norwich rypee viimeisenä!

Teemu Pukki on Valioliigan ensimmäinen suomalaismaalintekijä 11 vuoteen

Teemu Pukki oli ensimmäinen Valioliigan suomalaismaalintekijä 11 vuoteen. (Kuva AOP)

Teemu Pukki jäi jumbofinaalissa maaleitta. Norwich putosi Valioliigassa viimeiseksi.

JALKAPALLO Teemu Pukin edustama Norwich City putosi Englannin Valioliigassa perjantaina peränpitäjäksi. Jumbofinaalissa Norwich hävi Watfordille 0-2.

Gerard Deulofeu maalasi Watfordin johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Toisen maalin viimeisteli hienolla yksilösuorituksella Andre Gray, kun käynnissä oli 52. peliminuutti.

Watfordilla oli kaksi laukausta maalia kohti ja molemmat menivät maaliin. Norwichilla laukauksia maalia kohti oli kolme.

Pukki pelasi nyt seitsemännen perättäisen maalittoman ottelunsa Valioliigassa. Viidessä ensimmäisessä pelissä hän teki kuusi maalia, mutta sen jälkeen ruuti on ollut Kotkan pojalla märkää.

Pukkia tästä ei voi yksin syyttää. Norwichilla on isoja ongelmia hyökkäyspelinsä kanssa. Pukille ei ole saatu oikein rakennettua kunnollisia maalipaikkoja.

Maalinteossa Norwich on onnistunut viimeisessä seitsemässä ottelussaan vain kahdesti, mutta suurimmat ongelmat Norwichilla ovat puolustuksessa. Perustellusti voisi arvioida, että Norwichin puolustus on Valioliigan huonoin.

Pukki pääsee seuraavan kerran tuleen ensi perjantaina Suomen maajoukkueessa. Silloin Huuhkajilta odotetaan Helsingissä pelattavassa Liechtenstein-ottelussa historiaa. Voitto veisi Suomen 2020 EM-kisoihin.

Edelliset maalinsa Pukki on tehnyt Turussa 15. lokakuuta. Silloin Suomi voitti Armenian 3-0 Pukin maalattua kahdesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat menossa EM-kisoihin – muuttuuko maajoukkuekieltäytyjien mieli?

Kommentoi Facebookissa