Huuhkajat pelaa tyhjille katsomoille – Wales-ottelu mahdollisesti ulkomaille

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Huuhkajien ottelut Walesia ja Irlantia vastaan pelataan syyskuussa ilman yleisöä.

JALKAPALLO Euroopan Jalkapalloliitto UEFA teki keskiviikkona odotetun päätöksen siitä, ettei maajoukkueiden Kansojen Liigan otteluihin eikä harjoitusmaaotteluihin päästetä syyskuussa yleisöä. Koronapandemia on mennyt Euroopassa viime viikkoina huonompaan suuntaan, joten yleisön päästäminen otteluihin ei ole turvallista.

Suomen maajoukkue Huuhkajat kohtaa Kansojen Liigan avausottelussaan 3. syyskuuta Walesin. Ottelustadionia ei ole vielä vahvistettu.

Britannia kuuluu maihin, joista Suomeen tulevat joutuvat kahden viikon karanteeniin. Palloliitto ilmoittaa, että mikäli Wales ei pääse Suomeen pelaamaan ilman karanteenia, haetaan ottelulle yhteistyössä UEFA:n kanssa ottelupaikka neutraalista maasta.

Palloliitto tekee parhaillaan yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta UEFA:n protokollan mukaisesti järjestettyihin otteluihin viranomaisilta saataisiin poikkeuslupa sekä maahantulon että karanteenin osalta. Takaraja ottelustadionin vahvistamiselle on 25. elokuuta.

Toisessa ottelussaan Suomi kohtaa 6. syyskuuta vieraissa Irlannin. Myös Irlannissa pelataan tyhjille katsomoille.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Huuhkajille Wales-ottelu on ensimmäinen ottelu sitten viime marraskuun, jolloin historiallinen EM-kisapaikka varmistettiin. Tosin tänä kesänä ohjelmassa ollut EM-turnaus siirtyi koronapandemian takia vuodella eteenpäin.

Lähes kaikki Euroopan kansalliset sarjat keskeytyivät maaliskuussa koronapandemian takia. Toukokuusta lähtien on palattu tositoimiin, mutta valtaosassa Euroopan maita on pelattu tyhjille katsomoille. Suomessa Veikkausliigan otteluihin on päästetty 500 katsojaa katsomolohkoa kohden.

Syyskuussa tyhjille stadioneille ei pelata pelkästään miesten A-maaotteluita. Myös UEFA:n alaiset naisten A-maaottelut sekä alle 21-vuotiaiden maaottelut pelataan syyskuussa tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pariisin ökyryhmä jyräsi – ”nurmipalloseura” putosi heikolla esityksellä

Kommentoi Facebookissa