Pariisin ökyryhmä jyräsi – ”nurmipalloseura” putosi heikolla esityksellä

Paris Saint-Germain juhlii maalia

Paris Saint-Germain juhlii maalia. (Kuva AOP)

Paris Saint-Germain jyräsi Mestareiden liigan välierässä RB Leipzigin 3-0. Tappio olisi ollut pariisilaisjoukkueelle katastrofi.

JALKAPALLO Qatarilaisrahoitteinen ökyseura Paris Saint-Germain teki seurahistoriaa etenemällä ensi kertaa Mestareiden liigan finaaliin. Välieräottelussa tiistaina Lissabonissa PSG jyräsi RB Leipzigin helposti 3-0.

PSG lähti otteluun suosikkina, eikä sen voitto ollut yllätys. Sen sijaan yllättävää oli, että ensimmäisellä puoliajalla Leipzigin puolustus teki alokasmaisia virheitä, joihin ottelu ratkesi.

Marquinhos vei PSG:n johtoon 13. minuutilla vapaapotkutilanteessa, jossa RB:n miesvartiointi unohtui. Angel Di Maria kasvatti etumatkaa hieman ennen taukoa, kun RB:n maalivahdin Peter Gulacsin avaus epäonnistui karkeasti.

Peli oli käytännössä ohi jo 2-0 -tilanteessa. Juan Bernat viimeisteli toisella puoliajalla vielä PSG:n kolmannen maalin.

PSG olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja. Neymar osui kahdesti tolppaan. RB:n heppoisen puolustamisen myötä muitakin loistopaikkoja pariisilaisryhmälle avautui.

PSG:n leirissä tunnelma oli helpottunut. Vuonna 2011 seuran omistajaksi tullut Qatar Sports Investments haluaa ökyrahoituksellaan seuralta Mestareiden liigan mestaruutta, jota toistaiseksi ei ole tullut. Vuodesta toiseen PSG on sulanut Mestareiden liigassa pahasti.

– Olen todella iloinen. Tavoitteemme oli päästä loppuotteluun ja pysyä täällä Portugalissa niin pitkään kuin mahdollista. Tämä on mahtavaa. Nyt juhlimme hieman. Pelasimme todella hyvin, ansaitsimme voiton ja toivottavasti jatkamme samalla tavalla, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Di Maria intoili Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n mukaan.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Red Bullin rahoittama RB Leipzig on viralliselta nimeltään RasenballSport eli ”nurmipalloseura”, koska Red Bull ei Saksan sääntöjen mukaan saa virallisesti olla seuran nimenä. Rahakas seura ei yllä rahoituksessaan kuitenkin qatarilaisten tasolle ja pelaajiston tasoero näkyikin kentällä tiistaina.

– PSG on ansainnut finaalipaikkansa. Toisen takaiskun jälkeen oli vaikea nousta enää otteluun mukaan, koska PSG:llä on niin paljon taitoa. Tätä on vaikea hyväksyä, mutta tällaista jalkapallo on, Leipzigin valmentaja Julian Nagelsmann kommentoi UEFA:n verkkosivuilla.

– Emme ole ensimmäinen joukkue, joka ei pysäyttänyt Neymaria, emmekä tule olemaan viimeinen, Nagelsmann jatkoi.

Leipzig sijoittui Saksan Bundesliigassa kolmanneksi. Joukkue pelaa Mestareiden liigassa myös ensi kaudella.

– Ei ole helppoa ajatella tätä hyvää kautta, joka meillä oli Mestareiden liigassa, mutta viikon päästä tuntuu jo hyvältä. Me tiedämme, että tämä oli hyvä kausi nuorelta joukkueelta. Yritämme uudestaan ensi kaudella, Nagelsmann sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Inter ja HJK jyräsivät – jumboryhmillä ei mitään jakoa

Kommentoi Facebookissa