Rallin MM-sarjan ohjelmaan jälleen muutoksia – sarja valtavien haasteiden keskellä

Meksikon MM-ralli keskeytettiin koronapandemian takia.

Meksikon MM-ralli keskeytettiin koronapandemian takia. (Kuva AOP)

Belgian Ypres-ralli päättää MM-rallikauden marraskuun loppupuolella. Belgian ralli korvaa kalenterissa Japanin rallin.

RALLI Rallin MM-sarjan loppukauden kalenteriin tehtiin jälleen muutos. Japanin MM-ralli jää koronapandemian takia väliin, mutta korvaavaksi kilpailuksi kalenteriin lisättiin Belgian Ypres-ralli.

Belgian ralli ajetaan 19.-22. marraskuuta. Kyse on kauden päätöskilpailusta.

Ypres-ralli järjestettiin ensi kertaa 1965, mutta tänä vuonna kilpailu on ensi kertaa kilpailu MM-sarjan ohjelmassa. Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville pääsee Ypres-rallissa kaasuttelemaan kotikisassaan.

Ennen koronapandemiaa MM-sarjasta ehdittiin ajaa alkuvuodesta Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon MM-rallit. Loppuvuodesta ajetaan vielä viisi kilpailua, joten tyngäksi jäänyt kausi sisältää kaikkiaan kahdeksan osakilpailua. Säännöissä lukee, että kahdeksan kilpailua pitää ajaa, jotta mestaruus voitaisiin jakaa.

MM-sarja jatkuu puolen vuoden koronatauon jälkeen syyskuun 4.-6. päivinä Virossa. Turkissa ajetaan 18.-20. syyskuuta, Saksassa 15.-18. lokakuuta ja Italian Sardiniassa loka-marraskuun vaihteessa.

Juttuvinkki: Juha Kankkunen on ainoa Suomen vuoden urheilijaksi valittu rallikuski

Koronapandemia on moukaroinut kovalla kädellä autoteollisuuden ja varsinkin rallin MM-sarjan taloutta. Hyundai ja Toyota pysyvät pystyssä tehdastalleina niin kauan kuin autojätit haluavat, mutta Fordin kalustolla kilpaileva yksityistalli M-Sport on pahoissa talousvaikeuksissa, ja sen toiminta alkaa olla jo vaakalaudalla.

Tulonmenetykset tuovat isoja haasteita MM-sarjalle. Vuonna 2022 voimaan tulevat tekniset sääntömuutokset, jotka lisäävät tallien kuluja, tekevät tilanteen entistä haasteellisemmaksi.

Autoteollisuus määrää rallin MM-sarjan elinehdot ja hybridit tulevat MM-sarjaan, jotta toivoa olisi autonvalmistajien kiinnostuksesta sarjaa kohtaan jatkossakin. Toisaalta koronapandemian jälkeen uudet säännöt tuovat itse talleille massiivisia taloudellisia haasteita, kun talous on muutenkin vaakalaudalla.

Kauden 2020 jälkeen rallin MM-sarjalla ja Kansainvälisellä Autoliitolla FIA:lla on kriisipalaverin paikka.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Mitää, Carloksen auto syttynyt palamaan?” – Tommi Mäkisen ikimuistoinen mestaruus

Kommentoi Facebookissa