Huuhkajat pettyi Romania-otteluun – kertoo jotain kehityksestä

Huuhkajat EM-kisoissa 2021 (Kuva Gonzalo Arroyo / UEFA)

Huuhkajat EM-kisoissa 2021. (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Suomi on mennyt miesten jalkapallossa eteenpäin. Sitä todistaa osaltaan, että tasapeli Romanian kaltaista jalkapallomaata vastaan tuntuu pettymykseltä.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat pelasi perjantaina Helsingissä 1-1 -tasapelin Romaniaa vastaan Kansojen liigan ottelussa. Suomalaiset olivat pelin jälkeen allapäin.

– Voittoa lähdettiin hakemaan ja sitä ei saatu. Vähän pettynyt olo tässä on, kommentoi päävalmentaja Markku Kanerva lehdistötilaisuudessa alakuloisena.

Suomi ei ole voittanut Romaniaa koskaan. 14 A-maaottelustaan Romaniaa vastaan Suomi on hävinnyt yhdeksän. Perjantaina tuli viides tasapeli.

Tasapeli oli perjantaina sikäli pettymys, koska Suomi ei päässyt ottelussa parhaalle tasolleen. Toisaalta kritiikissä unohtui, että vastassa oli kova joukkue. Romanialla oli enemmän maalipaikkoja ja se teki pelaamisellaan ottelun Suomelle vaikeaksi.

Puhtaasti joukkueiden pelaajien seurojen perusteella Romania oli ottelussa hienoinen suosikki. Tässä valossa 1-1 -tasapeli Romaniaa vastaan on Suomelta hyvä tulos.

MM-karsintapelissä Helsingissä 1985 Suomi taisteli Romaniaa vastaan 1-1 -tasapelin. Se oli silloin Suomelta todella kova venyminen. Ja vielä 2010-luvulla Stuart Baxterin tai Mixu Paatelaisen valmennuskausina tasapeliä Romaniaa vastaan olisi pidetty hyvänä tuloksena.

Kanervan 2017 alkaneella valmennuskaudella Suomi on mennyt eteenpäin. Rimaa on korotettu. On itse asiassa positiivinen asia, että tasapeli Romaniaa vastaan tuntuu tappiolta.

Suomi on Kanervan aikaudella vakiinnuttanut paikkansa Euroopan keskikastissa. Nykyisen pelaajamateriaalin valossa aletaan olla nyt maksimaalisella suoritustasolla.

Suuri haaste koskeekin juniorityötä. Pitäisi saada pelaajien tasoa nostettua, jotta maajoukkue voitaisiin koota kovatasoisemmissa seuroissa pelaavista Huuhkajista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat jäi tasapeliin – Teemu Pukki pettyi

Kommentoi Facebookissa