Huuhkajat saa parhaita pelaajiaan mukaan lokakuussa

Huuhkajat juhlii maalia

Huuhkajat juhlii maalia. (Kuva AOP)

Huuhkajien pelaajat on valittu lokakuun otteluihin Puolaa, Bulgariaa ja Irlantia vastaan.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen Huuuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina joukkueensa lokakuussa pelattaviin otteluihin. Ohjelmassa on kolme ottelua.

Huuhkajat pelaa vierasmaaottelun Puolaa vastaan keskiviikkona 7. lokakuuta Gdanskissa. Helsingissä pelataan sen jälkeen Kansojen liigan ottelut Bulgariaa vastaan sunnuntaina 11.10. ja Irlantia vastaan keskiviikkona 14.10.

Suomi aloitti Kansojen liigan Helsingissä syyskuun alussa häviämällä Walesille 0-1. Toisessa ottelussaan Dublinissa Suomi voitti Irlannin 1-0.

Media hämmästeli Wales-ottelussa Suomen kolmen topparin puolustuslinjaa ja haukkui sen lyttyyn. Irlanti-ottelussa konsepti toimi, kun vastassa oli heikompi joukkue. Suomella oli avauksessa myös konseptiin paremmin sopivammat pelaajat, joiden sijoittuminen optimoitiin hyvin.

Media antoikin Suomen peliesitykselle kehuja. Suomalaiset johtavat futistoimittajat joutuivat toteamaan, että kolmen topparin systeemi toimi sittenkin.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Walesia ja Irlantia vastaan Suomi joutui tulemaan toimen ilman toppareitaan Joona Toiviota ja Paulus Arajuurta, jotka loistivat EM-karsinnoissa. Nyt molemmat ovat tositoimissa. Nähtäväksi jää, palaako Kanerva kahden topparin systeemiin.

Maajoukkueeseen palaavat myös Pohjois-Amerikan MLS-liigassa Montreal Impactissa pelaavat Lassi Lappalainen ja Jukka Raitala. Koronan tuomien matkustukseen liittyvien haasteiden takia he eivät pelanneet syyskuun otteluissa.

MLS-pelaajista Minnesotan Robin Lod on yhä sivussa. Ei ole tietoa, palaako hän maajoukkueeseen syksyn aikana.

Petteri Forsell ja Sauli Väisänen puuttuvat hekin listalta. Molemmat ovat lokakuun maaotteluista sivussa loukkaantumisten takia.

Suomen harjoitusotteluvastustajan Puolan päävalmentaja Jerzy Brzeczek on saanut koronavirustartunnan. Puola ja Suomi kohtaavat ensi viikolla Gdanskissa siitä huolimatta.

Puola-ottelussa Suomi pääsee testaamaan tasoaan eurooppalaista todellista huippujoukkuetta vastaan. Ottelu on tärkeä etappi valmistautumisprosessissa ensi kesän EM-turnaukseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat lupaavassa vedossa – kovia futismaita kaatuu syksystä toiseen

 

Suomen joukkue lokakuun maaotteluissa

Maalivahdit: Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Niki Mäenpää.

Puolustajat: Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Leo Väisänen, Juhani Ojala, Daniel O’Shaughnessy, Albin Granlund, Jere Uronen, Nikolai Alho, Juha Pirinen, Jukka Raitala.

Keskikenttäpelaajat: Tim Sparv, Glen Kamara, Joni Kauko, Thomas Lam, Rasmus Schüller, Pyry Soiri, Ilmari Niskanen, Robert Taylor, Lassi Lappalainen.

Hyökkääjät: Teemu Pukki, Jasse Tuominen, Joel Pohjanpalo, Fredrik Jensen.

Kommentoi Facebookissa