Huuhkajat saapui Kööpenhaminaan – ”Toivottavasti purkautuu positiivisella tavalla”

Markku Kanervan valmennuksessa Suomen jalkapallomaajoukkue on saavuttanut ennennäkemätöntä menestystä

Markku Kanervan valmennuksessa Suomen jalkapallomaajoukkue on saavuttanut ennennäkemätöntä menestystä. (Kuva AOP)

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva väittää, että Tanskalla olisi lauantaina suuremmat paineet kuin Suomella.

JALKAPALLO Lauantaina koittaa Suomen miesten jalkapallohistorian suurin hetki. Kohtaahan Suomi Kööpenhaminan Parkenilla Tanskan EM-lopputurnausottelussa. Ensi kertaa Suomi siis nähdään miesten jalkapallon arvoturnauksessa, jos olympialaisia ei lasketa.

Suomen päävalmentajalle Markku Kanervalle Parken on tuttu paikka.

– Parkenilta on hyviä muistoja. Olin muutama vuosi sitten katsomassa peliä täällä ja sain hyvän vinkin, että taksia on vaikea täältä saada. Tulinkin hotellilta pyörällä ja pyöräilin hotellille takaisin. Tuntuu erittäin hyvältä, kun huomenna pääsen toteuttamaan tätä sukupolvien unelmaa, Kanerva kommentoi Parkenilla perjantaina.

Kanervalla oli iloista kerrottavaa. Kaikki pelaajat ovat kunnossa.

– Ei ole uusia loukkaantumisia. Katotaan vielä harjoituksissa, onko kaikki 100 prosenttisessa kunnossa. Hyvältä näyttää. Kaikki, joilla on ollut pieniä vammoja, ovat hyvin kuntoutuneet

Avauskokoonpano päätetään vasta ottelupäivänä.

– Tiettyjä suunnitelmia on ollut jo pidemmän aikaa. Tietyt loukkaantumiset ovat aiheuttaneet vähän ongelmia. Voi jotain tietysti vielä sattua. Mutta huomenna aamuverryttelyssä kerron sitten pelaajille.

Kanerva korostaa, ettei valmistaudu peliin sen erikoisemmin kuin muihinkaan otteluihin, vaikka kyse on hänen uransa varmasti tärkeimmästä pelistä.

– Kyllä iso peli on edessä. Toivottavasti saan hyvin nukuttua. Vaikka isosta pelistä on kyse, ovat rutiinit aika samanlaiset. Vähän liikuntaa ja sitten pienet päiväunet ennen kuin lähden tänne Parkenille. Ne on aina rutiinejani.

Kanerva antoi Suomen joukkueen vahvuuksista kysyttäessä tutunlaisen vastauksen.

– Se vahva joukkuehenki ja yhtenäisyys. Näkyy aika hyvin puolustuspelaamisessa. Pelirohkeus, pelaajat laittavat kaiken itsestään likoon. Ei ole pelkotiloja. Pelaajat tuovat parasta itsestään esille, hän kuvaili.

Suomen pelaajista Tanskan pääsarjassa ovat pelanneet muun muassa Lukas Hradecky, Teemu Pukki ja Tim Sparv. Kanervan mukaan pelaajilta ei ole tullut kuitenkaan merkittäviä tietoja Tanskan joukkueesta sen suhteen, mitä Suomen scouttaustiimi ei olisi saanut selville.

– Olen sanonut pelaajille, jos on jotain parempaa tietoa kuin meidän scouting tiimillä, niin tuo esille. Ei ole hirveästi tullut. Tanska on hyvin scoutattu joukkueena ja yksilötasolla.

Tanska on ollut viime aikoina vahvassa vireessä. Voittihan Tanska maaliskuussa kaikki kolme MM-karsintaotteluaan maalieron oltua näissä otteluissa 14-0.

– Tanskalla on hyvin dynaamista hyökkäyspelaamista, mistä kertoo heidän tuloksensa MM-karsintapeleissä. Tanskaa vastaan on vaikeaa tehdä maalia ja estää heitä tekemästä maalia. Mutta ei ole kyse mahdottomasta vastuksesta, Kanerva kommentoi Tanskan joukkueesta.

Suomessa lauantain peli Tanskaa vastaan saa tietysti jättimäisen huomion. Jalkapallo-ottelua tuskin koskaan on seurattu Suomessa niin paljon kuin Tanska-ottelua tullaan lauantaina seuraamaan.

Kanervan mukaan pelaajista ei ole ollut havaittavissa ”liian suurta” jännitystä.

– Ei ainakaan vielä. Tunnelmat itse kullakin nousee, kun nähdään stadion ja yleisömäärä. H-hetki ja alkuvihellys alkaa lähestyä. Toivottavasti se purkautuu positiivisella tavalla. Jos jollain pelaajalla on jännitystä, pyrin rauhottamaan. Tanskalla on lähtökohtaisesti isommat paineet. Kaikilla joukkueilla ei ole varaa menettää Suomea vastaan pisteitä.

Teksti Otto Palojärvi, Kööpenhamina

LUE MYÖS: Huuhkajat joutuu rajuun testiin – Tanska ollut kovassa vireessä

Kommentoi Facebookissa