Huuhkajat tositoimiin maaliskuussa – vastustajat nyt selvillä

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Huuhkajat pelaa maaliskuun lopulla kaksi harjoitusottelua Espanjassa.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallon A-maajoukkue Huuhkajat palaa talvitauolta tositoimiin maaiskuun lopulla. Tuolloin Huuhkajat leireilee Espanjassa Murciassa.

Leirille on sovittu kaksi harjoitusmaaottelua. Niissä Suomi kohtaa Islannin ja Slovakian.

Huuhkajien tammikuun talvileiri jouduttiin perumaan Euroopan pahentuneen koronatilanteen takia. Talvileirillä Suomen oli tarkoitus pelata Ruotsia vastaan pohjoismaisten sarjojen pelaajilla.

Kevään leirillä kaikki parhaat suomalaispelaajat lienevät käytettävissä, kun 26. maaliskuuta Suomi kohtaa Islannin ja 29. maaliskuuta Slovakian.

– Saimme juuri sellaiset vastustajat kuin halusimme. Nämä pelit valmistavat meitä kesäkuun Nations Leaguen otteluihin. Erittäin sopivat vastustajat. Menemme hyviin olosuhteisiin ja saimme sellaisen peliohjelman, kuin toivoimme. Pelien ajankohdat ja se, että olemme samassa paikassa, mahdollistavat myös harjoittelun. Lisäksi kyseessä on kansainvälinen pelipäiväikkuna eli saamme lähtökohtaisesti parhaan mahdollisen joukkueen, Suomen joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoo Palloliiton tiedotteessa.

Nations Leaguen eli Kansojen Liigan Suomi aloittaa kesäkuussa. 4. kesäkuuta Helsingissä Suomi kohtaa Bosnia-Hertsegovinan ja 7. kesäkuuta Montenegron. Vierasotteluissa 11. kesäkuuta Suomi kohtaa Romanian ja 14. kesäkuuta Bosnia-Hertsegovinan.

Kansojen Liiga päättyy syyskuussa. Silloin Suomi kohtaa 23. syyskuuta kotiottelussaan Romanian ja 26. syyskuuta vieraissa Montenegron.

Kansojen Liigassa panoksena on jatkokarsintapaikka vuoden 2024 EM-turnaukseen. Varsinaiset EM-karsinnat pelataan vuoden 2023 aikana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vuoden urheilija valitaan – tässä ainoat todelliset ehdokkaat

Kommentoi Facebookissa