Huuhkajat voitti Kazakstanin – Teemu Pukki ohitti Jari Litmasen

Teemu Pukki on tehnyt kaikkein eniten maaleja Suomen jalkapallomaajoukkueessa (Kuva AOP)

Teemu Pukki on tehnyt kaikkein eniten maaleja Suomen jalkapallomaajoukkueessa. (Kuva AOP)

Suomi voitti Kazakstanin 2-0 ja säilytti mahdollisuutensa jalkapallon MM-kisapaikkaan.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat säilytti mahdollisuutensa MM-kisapaikkaan voitettuaan tiistaina Nur-Sultanissa Kazakstanin 2-0. Teemu Pukki teki Suomen molemmat maalit.

Pukki teki maaleillaan myös historiaa. Hän nousi Suomen jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston ykköseksi.

Pukki on tehnyt A-maajoukkueessa 33 maalia. Listalla toiseksi pudonnut Jari Litmanen teki aikoinaan 32 maalia.

Suomi hallitsi Kazakstan-ottelua selvästi. Pukki teki helpottavan avausmaalin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Toistamiseen hän osui toisen puoliajan alussa.

Suomella oli parisenkymmentä maalintekoyritystä. Avopaikkojakin oli monta ja Suomella olisi ollut aivan realistinen mahdollisuus 6-0 -voittoon.

Kazakstania vastaan Suomi pelasi 4-4-2 -taktiikalla. Toisin kuin viime lauantaina tappiossa Ukrainaa vastaan, onnistui päävalmentaja Markku Kanerva valinnoissaan nyt hyvin.

Topparipari Robert IvanovLeo Väisänen pelasi erinomaisesti. Urho Nissilä ja Albin Granlund olivat keskikentällä vakuuttavia ja Glen Kamara oli itselleen paremmin sopivassa paikassa kazakstanilaisia vastaan jopa pitelemätön.

Huonojakin uutisia tuli. Joel Pohjanpalo sai ensimmäisellä puoliajalla tällin päähänsä. Hän joutui jättämään kentän.

Kazakstan on pelannut MM-karsinnassa kahdesti tasan Ukrainaa vastaan ja pakottanut tasapeliin myös Bosnia-Hertsegovinan. Suomi onnistui voittamaan Kazakstanin molemmissa otteluissa, mikä on pitänyt MM-haaveet hengissä.

Kazakstan oli Suomea vastaan kotiottelussaan luvalla sanoen surkea. Joukkueen puolustus oli välillä aivan ulapalla. Helsingin ottelussa syyskuussa Kazakstan onnistui selkeästä paremmin, vaikka Suomi silloin voittikin 1-0.

Suomi pelaa MM-karsinnoissa vielä marraskuussa vieraissa Bosnia-Hertsegovinaa ja kotonaan Ranskaa vastaan. Voitto Kazakstanista ainakin varmisti, että marraskuussa Huuhkajilla on vielä kilpailullista panosta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Peruskorjattu Olympiastadion näytti puutteensa – moni katsoja raivoissaan

Kommentoi Facebookissa