Huuhkajien EM-kisapaikka lähes varma – ”Joukkue osoitti kovaa henkistä kanttia”

Markku Kanervasta saattaa tulla historian ensimmäinen valmentaja, joka on luotsannut Suomen A-maajoukkueen EM-kisoihin.

Markku Kanervasta saattaa tulla historian ensimmäinen valmentaja, joka on luotsannut Suomen A-maajoukkueen EM-kisoihin. (Kuva Palloliitto)

Suomi on yhden voiton päässä jalkapallon 2020 EM-lopputurnauksesta.

JALKAPALLO Sukupolvien unelma on toteutumassa. Huuhkajat voitti tiistaina Turussa Armenian 3-0 ja piti asemansa taistelussa EM-kisapaikasta omissa käsissään. Myöhemmin illalla apua suomalaisille tuli sitten Ateenasta, kun Kreikka voitti Bosnia-Hertsegovinan 2-1.

Tilanne on siis se, että Suomelle riittää kahdesta viimeisestä ottelustaan kisapaikkaan kaksi pistettä. Kisapaikkansa Huuhkajat varmistaisi jo seuraavassa ottelussa, jos voittaisi Liechtensteinin.

Armeniaa vastaan Suomen esitys oli väkevä. Joukkue nousi hienosti viime lauantaina Bosnia-Hertsegovinassa koetusta synkästä 1-4 -tappiosta.

– Näette erittäin tyytyväisen valmentajan tässä. Äärimmäisen ylpeä olen pelaajien esityksestä ajatellen lähtökohtia tähän peliin. Joukkue osoitti kovaa henkistä kanttia. Joukkueessa on hyvä draivi, joka näkyi alusta lähtien. Mun mielestäni ansaittu voitto, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi.

Suomi puolusti hyvin ja loi paljon maalipaikkoja. Fredrik Jensen teki avausmaalin ”zlatanmaisella” suorituksella ja Teemu Pukki maalasi sen jälkeen kahdesti.

– Armenialla oli kaksi laukausta maalia kohti. Meillä oli kahdeksan laukausta. Tehot saatiin kohdilleen maalipaikoista, joita saatiin luotua. Tärkeää, että saatiin ensimmäinen maali. Sitten selusta aukesi. Pelattiin selustaan ja Teme viimeisteli hienosti, totesi Kanerva.

Joel Pohjanpalon ja Pukin yhteistyö toimi hienosti.

– Siitä oli esimerkkinä yksi maali. Yhteistyö toimi hyvin. Vastus ei ollut ihan niin kova ja Jollekin sai enemmän tilaa. Toi kaksinkamppailuvoimaa. Kamppaili ilmassa myös. Hoiti puolustushommankin tyylikkäästi, Kanerva kehui Pohjanpaloa.

Kanerva toivookin, että Pohjanpalo saisi vastuuta seurajoukkueessaan Bayer Leverkusenissa. Jalkavammasta aiheutuneen pitkän poissaolonsa jälkeen Pohjanpalo tarvitsisi pelituntumaa.

– Toivottavasti Jolle saa vastuuta seurajoukkueessakin, koska minuutteja hän tarvitsee. Iloinen olen siitä, että huomioiden Jollen taustat, pystyi hän noinkin hyvin pelaamaan, Kanerva totesi.

Kanervan lippalakki hämmästytti. Hän perusteli lippiksensä käyttöä sadeolosuhteilla. Pelaajat tekivät mielipiteensä lippiksestä selväksi.

– Tuolla vesisateessa se vesi vaan tarttuu noihin linsseihin. Ilmeisesti pelaajat eivät tykänneet mun lippiksestäni, vaikka väri sopi hyvin Huuhkajiin. Kun rupesin etsimään lippistä, huomasin, että se oli pilkottu aika moneen kappaleeseen ja teipattu sinne seinälle, Kanerva paljasti.

Kanerva ei ollut lippiksensä tuhoamisesta vihainenkaan.

– Mun mielestäni se on ihan fine, että jos voitetaan, niin leikatkoon vaan mun lippikset risaksi. Kyllä niitä lisää löytyy, hän naurahti.

Suomi ja Liechtenstein kohtaavat Helsingin Töölön Telia 5G -areenalla 15. marraskuuta. Marraskuisessa Helsingissä useasti sataa, joten Kanerva saattaa tarvita uuden lippiksen.

Teksti Otto Palojärvi, Turku

Lue myös: Huuhkajat tyrmäsi Armenian ja läheni EM-kisapaikkaa – ”Haluttiin näyttää”

Kommentoi Facebookissa