Huuhkajat tyrmäsi Armenian ja läheni EM-kisapaikkaa – ”Haluttiin näyttää”

Teemu Pukki mättää Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki mättää Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Suomi tyrmäsi EM-karsintaottelussa Armenian 3-0. Teemu Pukki täräytti kaksi maalia.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat palasi voittojen tielle kaadettuaan tiistaina Turussa Armenian 3-0. Samalla Suomi säilytti erinomaiset mahdollisuutensa paikkaan 2020 EM-kisoihin.

Teemu Pukki teki maaleista kaksi.

– Ihan hyvä peli meiltä. Haluttiin näyttää Bosnia-pelin jälkeen, että se ei ole meidän taso. Mun mielestäni me tehtiin niin, Pukki sanoi.

Lauantaina Suomi oli hävinnyt Zenicassa Bosnia-Hertsegovinalle kehnolla esityksellä 1-4. Armenia oli bosnialaisten joukkuetta heikompi, mutta Suomi pelasi Turussa ehdottomasti ryhdikkäämmin.

– Meillä on ollut hyvä fiilis koko ajan. Just puhuttiin, että unohdetaan mahdollisimman nopeasti se Bosnia-peli. Sillä ei ole enää mitään merkitystä, Pukki sanoi.

Pukki antoi ymmärtää, että Suomi paransi tasoaan Zenican pelistä selkeästi.

– Oli aika erilainen matsi. Nämä antoivat meidä avata peliä, kun Bosnia laittoi aikamoisen prässin heti. Mun mielestäni pystyttii npallon pitämisessä ihan hyvin.

Pukki viimeisteli maalinsa lähes identtisesti. Hän nosti taitavasti sisään.

– Oli aika identtiset maalit. Päätin tokassa, että nyt tehdään. Se meni niin hyvin, että päätin laittaa samalla lailla. Varmaan menee kanssa sisään, Pukki sanoi.

Rasmus Schüller ja Joel Pohjanpalo järjestelivät Pukin maalit.

Jolle laittoi tosi hyvän syötön siitä. Rade laittoi kanssa. Pääsin karkaamaan linjasta. Pieni nosto maaliin, Pukki kiitteli.

Vaikeasta jalkavammasta toipunut Pohjanpalo palasi maajoukkueeseen puolentoista vuoden tauon jälkeen. Pukin kanssa Pohjanpalon yhteistyö näyttää toimivan.

– Kyllähän se toimii hyvin. Jollen kanssa on kyllä kiva pelata, Pukki arvioi.

Turun vesisadekaan ei haitannut.

– Ihan kivaa oli pelata. Aika kylmä oli. Olen vieläkin ihan jäässä. Mutta totta kai tommoiseen peliin ja tulokseen voi olla tyytyväinen, sanoi Pukki.

Pukki ehti pelata neljä ottelua tekemättä maalia. Ennen Bosnia-peliä hän jäi maaleitta kolmessa Norwichin pelissä.

– Onhan se aina helpottavaa, kun maaleja tulee. Helpottava fiilis, kun sen saa tehtyä. En nyt silleen ajatellut, että gorilla tai mikään olisi niskassa. Muutama peli vaan meni ilman maalia, Pukki sanoi.

Pukki vastasi Suomen toisesta ja kolmannesta maalista. Avausmaalin oli tehnyt Fredrik Jensen ”zlatanmaisella” suorituksella.

– Loistavasti hän oli hereillä siinä. Mokke aikaisemminkin vähän hapuili pallon kanssa. Se oli tärkeä maali meille, kehui Pukki Jensenin maalia.

Pukki ei jäänyt juhlimaan Turkuun.

– Ei varmaan mitenkään ihmeellisesti. Huomenna mennään takaisin Englantiin. Perheen kanssa lähdetään kohta ajamaan Helsinkiin. Siskon mies ajaa, Pukki päätti.

Haastattelu Otto Palojärvi, Turku

Lue myös: Huuhkajat matkusti Turkuun – tunarointiin ei enää ole varaa

Kommentoi Facebookissa