Huuhkajien ex-maalivahti nostaa Messin Pelen ja Maradonan rinnalle

Lionel Messi saavutti jalkapallon maailmanmestaruuden viidennellä yrityksellä. (Kuva FIFA)

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen maalivahti Jussi Jääskeläinen pitää Lionel Messiä Pelen ja Diego Maradonan veroisena legendana.

JALKAPALLO Lionel Messi sai upean kruunun uralleen, kun hän johdatti Argentiinan jalkapallon maailmanmestaruuteen. MM-kulta tuli Messille viimein viidennellä yrittämällä.

MM-kisojen jälkeen keskustelu on keskittynyt siihen, onko Messi, 35, kaikkien aikojen paras jalkapalloilija. Keskustelua käydään, vaikka jalkapallo on joukkuepeli, ja eri pelipaikkojen sekä eri aikakausien pelaajia on vaikea verrata toisiinsa.

Joka tapauksessa lienee selvää, että Messi on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Jalkapallon historiaan hän on kirjoittanut ison luvun.

Viaplayn asiantuntija, Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen maalivahti Jussi Jääskeläinen, otti Suplan tuoreessa Week of Football -podcastin jaksossa kantaa siihen, mihin Messi nyt asemoituu kaikkien aikojen pelaajia vertailtaessa.

– Kauan on väännetty siitä, että onko Messi Maradonan arvoinen pelaaja ja yksi kaikkien aikojen pelaajista. Nämä kisat todistivat, että todellakin on! Minun kirjoissani hän nousee Pelen ja Maradonan tasolle. Olihan se huikeaa nähdä 35-vuotiaalta tuollaista pallotaitavuutta ja johtajuutta viimeisiin rankkareihin asti ja kaiken kruunaavaan maailmanmestaruuteen, ”Jässi” sanoo.

Messiä verrataan tietysti eniten hänen aikakautensa toiseen supertähteen Cristiano Ronaldoon. Nyt Messi vastaan Cristiano Ronaldo -väittely kallistuu Qatarin kisojen myötä Messin hyväksi.

– Siitä ihmiset ovat vääntäneet, koska he ovat pelanneet paljon vastakkain ja molemmat ovat loistavia jalkapalloilijoita. Messille tämä kääntyy sillä, miten hieno joukkuepelaaja hän on ja miten hän johti joukkueen mestaruuteen. Se nostaa hänet Ronaldon yli, Jääskeläinen arvioi.

– Tietysti Ronaldon viimeaikainen käyttäytyminen ja kommentit ovat vieneet valokeilaa pois, mutta ei pidä unohtaa sitä, millainen huippujalkapalloilija Ronaldo on ollut. Varmasti hänellä on vielä annettavaa jalkapallolle. Ikää on alkanut tulla molemmille, ja Messillä pallotaito on Ronaldoa parempaa. Ronaldo on räjähtävä pelaaja, ja kun tulee tuollaiseen ikään, 37 vuotta, sitä on todella vaikea pitää, kun ottelumäärä on niin järkyttävä. Kyllähän jalkapallotaidot tulivat näissä kisoissa esiin, Jääskeläinen jatkaa.

Messin tulevaisuudesta on liikkunut paljon huhuja. Tuoreimpien tietojen mukaan hän olisi jatkamassa uraansa Paris Saint-Germainissa ensi kaudellakin.

Messi ilmoitti MM-kultajuhlien yhteydessä jatkavansa Argentiinan maajoukkueessa. MM-kisojen aikana hän ilmoitti myös, ettei tule pelaamaan enää seuraavissa MM-kisoissa vuonna 2026.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Missä boikotti? – jalkapallon MM-kisoilla Suomessakin hurjat katsojaluvut

Kommentoi Facebookissa