Huuhkajien hyökkääjä kovassa kevätvireessä

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista.

Joel Pohjanpalo on kärsinyt urallaan useista loukkaantumista. (Kuva AOP)

Joel Pohjanpalo on palannut koronatauolta tehokkaana.

JALKAPALLO Saksan jalkapallosarjat käynnistyivät uudelleen pari viikkoa sitten. Suomalaisista edukseen on esiintynyt kolmessa ottelussa kaksi maalia tehnyt Hamburger SV:n hyökkääjä Joel Pohjanpalo.

Torstaina Pohjanpalo puski HSV:n avausmaalin joukkueen 2-3 -tappioon päättyneessä ottelussa VfB Stuttgartia vastaan. HSV ehti johtaa ottelua 2-0, mutta Stuttgart voitti lisäajan maalilla.

Tappio oli HSV:lle paha takaisku. Stuttgart nousi 2. Bundesliigan sarjataulukossa toiseksi ja on kiinni suorassa nousussa Bundesliigaan. HSV on kolmantena ja kiinni paikassa nousukarsintaan.

Pohjanpalo, 25, on esiintynyt joka tapauksessa edukseen. Hän on pääsemässä sille tasolle, jota hänelle muutamia vuosia sitten ennakoitiin.

Viime kausi meni Pohjanpalolla täysin pieleen jalkavamman takia. Uran jatko oli jopa vaakalaudalla, mutta sitkeä kuntoutus tuotti tulosta ja viime syksynä Pohjanpalo teki paluun tositoimiin.

Viime tammikuussa Bayer Leverkusen lainasi Pohjanpalon HSV:lle. Leverkusen halusi antaa Pohjanpalolle peliaikaa ja HSV puolestaan tarvitsi vahvistusta hyökkäykseensä.

Pohjanpalo on osoittanut pärjäävänsä kovatasoisessa 2. Bundesliigassa. Sarjan kovimmat joukkueet ovat parempia kuin Euroopan keskitason maiden pääsarjojen kärkijoukkueet.

Jalkapallon EM-turnaus siirtyi koronapandemian takia vuodella eteenpäin. Kesällä 2021 Pohjanpalo nähtäneen Huuhkajien EM-ryhmässä, jos vain on pelikunnossa. Hän tulee muodostamaan Teemu Pukin kanssa vahvan tutkaparin.

Sitä ennen odotellaan, luottaako Leverkusen Pohjanpaloon ensi kaudella Bundesliigassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukas Hradecky nöyryytyksestä – ”Ei ollut hyväksyttävä suoritus”

Kommentoi Facebookissa