Huuhkajien kokeiluryhmälle hieno tulos Norjassa

Huuhkajat EM-kisoissa 2021 (Kuva Gonzalo Arroyo / UEFA)

Huuhkajat EM-kisoissa 2021. (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Huuhkajat pelasi Norjaa vastaan harjoitusmaaottelussa 1-1 -tasapelin.

JALKAPALLO Norjan ja Suomi pelasivat sunnuntaina Oslossa jalkapallon harjoitusmaaottelun. Molemmilta joukkueilta puuttui useita avainpelaajia.

Suomi pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan ja siirtyi 32. minuutilla johtoon. Daniel O’Shaughnessy keskitti, ja Benjamin Källman puski pallon verkkoon.

Toisen puoliajan alussa Huuhkajien juhlat päättyivät lyhyeen, kun Norja tasoitti. Real Sociedadissa seuratasolla pelaava Alexander Sörloth maalasi heti 46. minuutilla.

Norja painoi lopussa päälle ja Suomi oli ottavana osapuolena. Maalivahti Lukas Hradeckyn johdolla Suomi kesti kuitenkin rynnistyksen ja nappasi 1-1-tasapelin.

Suomi oli liikkeellä kokemattomalla joukkueelle, jos Hradeckya ei lasketa. Siihen nähden Huuhkajat selvisi haasteesta hyvin.

Norjan riveistä puuttui Manchester Cityn megatähti Erling Haaland. Norjan materiaali oli kuitenkin varsin kova. Suomea vastaan tahtipuikkoa heilutti Arsenalin kapteeni Martin Ödegaard, jonka kovan laukauksen torjunnalla Hradecky oli pelastamassa Suomelle tasapeliä.

Norja ei ole pelannut jalkapallon arvokisoissa 22 vuoteen, vaikka se on viime vuosina tuottanut useita kovan luokan pelaajia. Suomi pelasi ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnauksessa 2021, vaikka paperilla Suomen pelaajamateriaali on Norjan vastaavaa heikompaa. Norja siis karsiutui niistä kekkereistä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: FIFA suostui teatteriesitykseen – Qatar kiittää

Kommentoi Facebookissa