Huuhkajien maalivahdin siirto suurseuraan miellyttää – ”Siellä muutama kausi, sitten vielä eteenpäin”

Jesse Joronen oli tammikuussa Huuhkajien mukana maajoukkueleirillä Abu Dhabissa.

Jesse Joronen oli tammikuussa Huuhkajien mukana maajoukkueleirillä Abu Dhabissa. (Kuva AOP)

Maajoukkueen maalivahtivalmentaja Antti Niemi uskoo Jesse Jorosen loistavan myös FC Kööpenhaminan maalilla.

JALKAPALLO Kukapa olisi uskonut, että Jesse Joronen ehtii pelata Tanskan liigaa AC Horsensissa vain puolikkaan kauden ennen seuraavan määränpäänsä varmistumista.

Kesällä sopimuksettomana maalivahtina englantilaisesta Fulhamista Horsensiin siirtynyt Joronen onnistui loppuvuoden aikana peleissä niin hyvin, että Skandinavian suurseura FC Kööpenhamina halusi suomalaisveskarin riveihinsä. Joronen torjuu loppukauden Horsensissa, mutta siirtyy kuluvan kauden jälkeen Kööpenhaminaan.

Jorosen sopimus Kööpenhaminaan on peräti viisivuotinen. Tanskalainen Ekstrabladet kertoi, että Kööpenhamina pulitti Horsensille Jorosesta peräti 870 000 euroa.

Joronen kysyi siirtomahdollisuuden lähentyessä mielipiteitä maajoukkueesta tutulta valmentajaltaan, Suomen A-maajoukkueryhmän maalivahtikoutsilta Antti Niemeltä, joka itsekin pelasi Kööpenhaminassa urallaan.

Niemi on tuntenut Jorosen, 24, siitä asti, kun simpeleläinen pelasi uransa ensimmäiset maaottelut. Niemellä oli myös näppinsä enemmän tai vähemmän pelissä Jorosen siirtyessä Fulhamiin kasvattiseurastaan Simpeleen Urheilijoista vuonna 2009. Niemi pelasi Fulhamissa vuodet 2006–2008.

– Loistava siirto tähän vaiheeseen. Se on mennyt juuri niin kun Jesse sen suunnitteli ja niin kuin itsekin sen halusin nähdä. Kun näytti, ettei tie Fulhamissa aukea, Horsens oli hyvä seuravalinta. Hän pärjäsi siellä ja nyt siirtyy Köpikseen, Niemi sanoo.

Niemen mukaan Kööpenhaminasta saattaa aueta Jorosella jossain vaiheessa portti entistä kovatasoisempaan ympäristöön.

– Uskon kyllä, että Köpiskin on sellainen seura, joka haluaa myydä pelaajia eteenpäin. Tämä palvelee varmasti molempia. Skandinavian ehkä paras seura on loistava ympäristö. Toivottavasti siellä muutama kausi ja sitten vielä eteenpäin. Olen todella tyytyväinen, Englannin Valioliigassa urallaan Fulhamin lisäksi myös Southamptonissa pelannut Niemi iloitsee.

Niemi lisää, ettei Jorosen huippusiirto yllättänyt häntä. Joronen oli pitkään pelaamatta Fulhamissa, ja brittiseurassa myös vammat vaivasivat nuorukaista.

– Hän on kuitenkin ollut kirjoilla Fulhamissa, pelannut nyt A-maaotteluita, on nuori veskariksi ja raamit on kunnossa.

Rautjärvellä syntyneen Jorosen nykytilanteen myötä kilpailutilanne maajoukkueessa tasoittuu. Saksan Bundesliigassa Eintracht Frankfurtia edustava Lukas Hradecky on edelleen Huuhkajien ykköstorjuja, mutta myös Joroselle saattaa olla luvassa vastuuta tosipeleissä, jos turkulainen loukkaantuu.

– Aiemmin kilpailua ei ole ollut lähinnä peliajan takia. Olen ihan varma, että jos miehiltä itseltään kysyy, niin he toivottavat tervetulleeksi tuollaisen kilpailutilanteen. Se on kaikille hyvä juttu. Jos nyt Lukelle sattuisi jotain, täytyy koputtaa puuta ettei tule mitään, niin kyllä meillä valmentajilla olisi varmasti paljon levollisempaa olla, kun meillä on hyvissä seuroissa pelaavia maalivahteja, 45-vuotias Niemi linjaa.

– Kaikkihan sen tietävät, mikä se tilanne tällä hetkellä on. Luke on sen paikkansa ansainnut, mutta ei mitään ole kiveen hakattu. Aina on uusi tapahtuma ja uusi peli. Hyvä, jos se kilpailu tulee olemaan tiukempaa kuin ehkä aikaisemmin, Niemi muistuttaa.

Joronen oli jälleen tositoimissa viime perjantaina, kun Horsens hävisi kotiottelunsa sarjajohtajalle, Tim Sparvin, Kaan Kairisen ja Markus Halstin edustamalle Midtjyllandille 0–2. Kukaan Midtjyllandin suomalaisista ei ollut kokoonpanossa.

Tammikuussa A-maajoukkueen mukana Abu Dhabissa leireillyt Joronen on pelannut kauden 20 sarjapelistä peräti 19.

Kommentoi Facebookissa