Huuhkajien Marcus Forss nousi Valioliigaan ja EM-kisoihin – ”Vuosi sitten en olisi uskonut”

Marcus Forss pelaa Englannissa Brenftordin joukkueessa

Marcus Forss pelaa Englannissa Brenftordin joukkueessa. (Kuva AOP)

Marcus Forss joutui jättämään Brentfordin nousujuhlat kesken, koska hänen oli liityttävä mukaan Huuhkajien EM-leirille.

JALKAPALLO Suomen jalkapallon EM-kisajoukkueeseen valittu Marcus Forss on toteuttanut jalkapalloilijana tänä vuonna suuria unelmia. Hänen edustamansa Brentford nousi viime lauantaina Englannin Valioliigaan ja tiistaina Forss valittiin Huuhkajien EM-ryhmään.

Forss, 21, hämmästelee itsekin uransa nopeita käänteitä.

– On ollut unelmana ja kaikki on tapahtunut aika nopeasti. Pitää ottaa mukaan kaikki ja pitää jalat maassa. Jatkaa omaa tekemistä, joka toimii, hän sanoi keskiviikkona Helsingissä.

Brentfordin juhlat Forss joutui maajoukkuevelvoitteiden takia jättämään kesken.

– Aikamoinen ollut. Lauantaina oli peli ja sitten oli voitonjuhlat. Se kesti oman aikansa yöhön asti. Sunnuntaihin myös. Sunnuntaina pakkasin, maanantaiaamuna oli lento. Sitten piti olla täysi fokus täällä jo. Ei siinä kauheasti ehtinyt juhlia. EM-kisat oli tärkeä asia siinä sitten.

– Jäi vähän kesken. Tiedostin, etten voi ihan kunnolla juhlia, kun pelejä jäljellä. Kropan pitää olla valmis tänne ja EM-kisoihin, hän jatkoi Brentfordin nousujuhlista.

Viime vuonna A-maajoukkueessa läpimurtonsa tehneellä Forssilla oli luottavainen olo, että hän mahtuisi EM-kisaryhmään.

– Enemmän keskityin Brentfordin peleihin. Mutta kyllä luotin siihen, että olen kisakoneessa.

Brentford palasi pääsarjatasolle 74 vuoden tauon jälkeen. Seuralle se on valtava juttu.

– Ei pysty oikein sanoin kuvailla, mitä se merkitsee seurayhteisölle. Se on niin iso asia. Sen tajuaa vasta ensi kaudella, kun menee Cityn tai Man Unitedin vieraskentälle, Forss totesi.

Forss on mennyt pelaajana vuodessa paljon eteenpäin.

– Tosi hyvä kausi. En ole aloittanut kaikkia pelejä, mutta iso hyppy kuitenkin. Viime kaudella pelasin League 1:ssä. Valmentaja sanoi, että olen parantanut niin paljon, että on tosi ylpeä minusta. Haluan Brentfordissa jatkaa ja Valioliigan käydä läpi. Se olisi se unelma, hän totesi.

Forssilla oli muitakin vaihtoehtoja kuin Brentford. Hän teki lopulta oikean valinnan.

– Näin, että Brentfordissa oli mahdollista päästä ykkösjoukkueeseen aika nopeasti. Loukkaantumisista huolimatta seura antoi mulle luottamuksen. Nyt pystyin auttamaan seuran Valioliigaan ja se on aika iso asia, hän sanoi.

Forssilla on maajoukkueessa ja Brentfordissa sama tilanne. Hän joutuu taistelemaan paikastaan avaukseen, sillä Huuhkajissa ykkösroolissa kärjessä on Teemu Pukki ja Brentfordissa Ivan Toney.

– Kilpailu on kovaa, mutta joka paikassa sama asia. Kilpailu tekee vain parempia pelaajia. Tuon joukkueeseen pystyjuoksuja ja kaiken näköistä. Maalinteko on se iso asia, Forss itse kommentoi tilannetta.

Pukin kanssa Forss on samassa tilanteessa kauden päätyttyä. Molemmat pelaavat EM-kisoissa ja elokuussa Valioliigassa. Pukin edustama Norwich nousi sekin Valioliigaan.

– Ollaan me juteltu Teemun kanssa asiasta. Ei tullut yllätyksenä, että molemmat noustiin. Pitää parantaa omaa tekemistä. Se on molemmilla tavoitteena, Forss kertoi keskusteluistaan Pukin kanssa.

EM-kisoissa Forss kohtaa tuttuja kavereita. Pelaavathan seurassa tanskalaiset Mathias Jensen ja Christian Nörgaard.

Huuhkajat kohtaa Tanskan 12. kesäkuuta. Tanskalaisten kanssa Forss on jutellut asiasta.

– Ei ihmeellisempää ollut. Sanoivat vaan, että kentällä nähdään. Sanoivat, että heillä on parempi jengi. Mutta kentällä nähdään, kumpi voittaa. Ei sitä pukukopissa päätetä, Forss kertoi.

Forss myöntää, että ei olisi vuosi sitten uskonut, mitä tulisi 2021 tapahtumaan.

– Kyllä täytyy sanoa, että joo, en olisi uskonut. Vuosi sitten tulin leikkauksesta, enkä ajatellut olevani tässä. Kova työ palkitsee, hän naurahti.

Jalkapallossa aletaan hiljalleen palata normaaliin. Brentfordin peleihin päästettiin yleisöä ja katsomossa nähdään väkeä EM-kisoissakin.

Forss on yleisön paluusta innoissaan.

– Se on kuin kaksi eri peliä. Suuri osa kaudesta pelattiin tyhjille katsomoille ja sitten kolmessa vikassa pelissä oli faneja. Se oli uskomaton fiilis, kun joukkue teki maalin ja mikä tunnelma siellä stadionilla oli. Faneille pelataan ja se on se iso asia. Kiva päästä normaalimpaan elämään, kun on katsojia, hän sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat valittu EM-kisoihin – Markku Kanervalla sydäntä raastanut prosessi

Kommentoi Facebookissa