Huuhkajien nuorukaiset varastivat shown – ”Kaksi peliä ja kuusi pistettä, onhan se parasta”

Markku Kanerva iloitsi kesäkuun EM-karsintapelien täyttä pistepottia

Markku Kanerva iloitsi kesäkuun EM-karsintapelien täyttä pistepottia. (Kuva SPL)

Huuhkajien nuorten lupausten otteet ilahduttivat Liechtensteinissa.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat haki Liechtensteinissa pelatusta EM-karsintaottelusta pakkopisteet voitettuaan 2–0. Maalipaikkoja lilliputtimaa Liechtensteinia vastaan tuhlattiinkin. Pelin positiivisinta antia olivat nuorten pelaajien väkevät esitykset.

Suomen kaikkien aikojen parhaan käsipalloilijan Mikael Källmanin poika Benjamin Källman valitsi Huuhkajien onneksi lajikseen jalkapallon. Parikymppinen nuorukainen esiintyi Liechtenstein-ottelussa edukseen onnistuen maalinteossakin.

– Mietin vain, että nyt pitää sitten näyttää, että haluaa pelata täällä. Ihan hyvin meni, maali siihen vielä, niin se on loistavaa, Källman hehkutti Huuhkaja-TV:n haastattelussa.

Källmanille ottelu oli toinen A-maajoukkueessa ja ensimmäinen EM-karsinnoissa. A-maaottelumaali oli hänelle ensimmäinen.
Lassi Lappalainen teki Källmanin maaliin vahvan esityön. Toisensa Lappalainen ja Källman tuntevat hyvin U21-maajoukkueesta ja kemia näytti toimivan A-maajoukkueessakin.

– Sanoin jo kiitos tuossa kentällä hänelle. Se oli loistava esityö ja siitä oli helppo laittaa pallo maaliin sen jälkeen, ensi viikolla 21 vuotta täyttävä Källman iloitsi.

Huuhkajilla kulkee hyvin. Neljästä EM-karsintapelistä tilillä on kolme voittoa, kun myös Armenia ja Bosnia-Hertsegovina kaatuivat 2–0. Suomi on sarjataulukossa Italian jälkeen toisena ja kakkospaikkahan riittäisi paikkaan vuoden 2020 EM-kisoihin.

– Kaksi peliä ja kaksi kertaa 2–0 ja kuusi pistettä. Onhan se parasta, mitä voi tapahtua, Källman hymyili.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen täyteen pistepottiin

– Tietenkin jatkoa ajatellen noista paikoista voisi vähän useammankin maalin tehdä. Mutta 2–0, siihen olen ihan tyytyväinen. Tämä oli meiltä kypsä ja ammattimainen esitys. Peli oli hyvin kontrollissa. Vähän oli välillä puskemista liechtensteinilaista bussia vastaan, Kanerva sanoi Huuhkaja-TV:ssä.

Källmanille Kanerva antoi kehuja.

– Ensimmäinen maali tuli hyvään paikkaan ja sitten toinen maali oli sikäli mahtava, että tämä oli Benjamin Källmanin ensimmäinen karsintapeli ja hänen ensimmäinen maalinsa samalla, Kanerva iloitsi.

EM-karsinnat jatkuvat syyskuun alussa. Silloin Suomi kohtaa Tampereella Italian ja Kreikan. Voitto Kreikasta veisi Huuhkajat jo lähelle kisapaikkaa.

– Tästä on nyt hyvä lähteä vähän lomaa viettämään ja vetämään henkeä ja jatkamaan sitten syksyä kohti. Tavoite näistä otteluista oli kuusi pistettä ja ne saatiin, Kanerva summasi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajille pakkopisteet Liechtensteinista – EM-kisaunelma elää!

Kommentoi Facebookissa