Huuhkajille pakkopisteet Liechtensteinista – EM-kisaunelma elää!

Teemu Pukki on Suomen maalintekijänä kerännyt suurimman huomion.

Teemu Pukki on Suomen maalintekijänä kerännyt suurimman huomion. (Kuva AOP)

Huuhkajat pehmitti EM-karsintaottelussaan Liechtensteinin 2–0.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat otti tiistaina EM-karsintaottelussa Vaduzissa odotetun 2–0-voiton Liechtensteinista. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Paremmalla viimeistelyllä Suomi olisi voinut voittaa 6–0.

Teemu Pukki maalasi Suomen 37. minuutilla johtoon. Liechtensteinin pelaajille sattui munaus. Robin Lod järjesteli Pukille sen jälkeen maalipaikan.

Toinen Suomen maali nähtiin 57. minuutilla. Lassi Lappalainen nousi vahvasti ja käsipallolegenda Mikael Källmanin poika Benjamin Källman täräytti uransa ensimmäisen A-maaottelumaalinsa. Nuorukaiset, Lappalainen ja Källman ovat tulleet A-maajoukkueeseen vahvasti sisään.

Piskuisella Liechtensteinilla oli pari vaarallisempaa paikkaa. Suomi selvisi niistä säikähdyksellä.

Suomi on voittanut EM-karsinnassa Armenian, Bosnia-Hertsegovinan ja Liechtensteinin 2–0. Ainoa tappio on tullut maaliskuussa Italialle vieraissa 0–2. Sarjataulukossa Suomi on Italian jälkeen toisena ja siis kiinni paikassa vuoden 2020 EM-kisoihin.

Italia nousi tiistaina 0–1-tappioasemasta 2–1-voittoon Bosnia-Hertsegovinasta. Kreikka puolestaan hävisi kotikentällään yllättäen Armenialle 2–3.

Suomella on koossa yhdeksän ja Kreikalla sekä Bosnialla kolme pistettä. Armenia nousi kuuteen pisteeseen. Lohkoa johtavalla Italialla on täydet 12 pistettä.

Pelaamatta on vielä kuusi kierrosta. Suomi kohtaa seuraavissa peleissään syyskuun alussa Italian ja Kreikan. Jos Kreikka kaatuu, voi EM-kisapaikka olla jo lähellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suosikkiselostaja Huuhkajien EM-kisapaikasta – ”Ei nyt mennä asioiden edelle, mutta hyvältä näyttää”

Kommentoi Facebookissa