Suosikkiselostaja Huuhkajien EM-kisapaikasta – ”Ei nyt mennä asioiden edelle, mutta hyvältä näyttää”

Teemu Pukki on Suomen maalintekijänä kerännyt suurimman huomion.

Teemu Pukki on Suomen maalintekijänä kerännyt suurimman huomion. (Kuva AOP)

Jalkapalloselostaja Ville Kuusinen ylistää Huuhkajien esitystä mutta korostaa, ettei EM-kisapaikkaa ole vielä saavutettu.

JALKAPALLO Sukupolvien ikuinen unelma Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historian ensimmäisestä arvokisapaikasta voi vuonna 2020 olla realismia. Huuhkajien lauantainen 2–0-voitto Bosnia-Hertsegovinasta osoitti Suomen tason riittävän EM-kisapaikkaan.

Viasatin jalkapalloselostajan Ville Kuusisen mukaan paremmuudesta ei Bosnia-ottelussa ollut epäselvyyttä.

– Se oli tasapainoinen esitys Suomelta ja ei ollut oikeastaan hädän päivää missään vaiheessa. Bosnian hyvät maalipaikat voidaan laskea yhden käden sormilla. Täysin ansaittu voitto Suomelle, Kuusinen sanoi Päivän Lehdelle.

Valmentajista Markku Kanerva haastoi lauantaina entisen Real Madridin ja Barcelonan huippupelaajan, kroatialaisen Robert Prosineckin. Kanerva ottikin Prosineckista taktisen selkävoiton.

– Älyttömän hyvä systeemi. Bosnia pallotteli pitkälti muodon ulkopuolella. Se oli, kuten pelaajatkin sanoivat, koko joukkueen voitto, Kuusinen kehui.

Teemu Pukki teki Suomen molemmat maalit keräten suurimman huomion. Kuusinen korostaa, että Suomella oli paljon muitakin onnistujia.

Glen Kamara on kingi. Ihan loistava peli häneltä. On kyllä suuri ilo, että meillä on keskikentällä tuollainen timantti. Hyvin liikkuva ja taitava, eikä päätä tunnu kylmäävän yhtään. He täydentävät Tim Sparvin kanssa hyvin toisiaan. Sitten haluaisin nostaa Joona Toivion myös esiin. Suomen toppareista on paljon puhuttu, mutta loistava peli kyllä Toiviolta, Kuusinen listasi.

EM-kisapaikkaunelmaa voi pitää realistisena, mutta kaiken huuman keskellä Kuusinen heittää jäitä hattuun.

– Ei nyt mennä asioiden edelle, mutta hyvältä näyttää, Kuusinen linjasi.

– Iso voitto ja Italia näyttäisi menevän menojaan, joka kyllä sataa niin sanotusti meidän laariin. Toivotaan nyt, että Suomi hoitaa Liechtensteinin. Mutta kyllä sen aisti, ettei Suomi lähde sinnekään henkseleitään paukutellen. Sieltä pitää ottaa kolme pistettä, niin on hyvä lähteä syyskuuhun. Maajoukkuetapahtuma kerrallaan kannattaa edetä, Kuusinen jatkoi.

Kuusinen, 31, asuu itse Tampereella, missä Suomi on parin viime vuoden aikana voittanut monta ottelua. Kuusisen mukaan Suomen jalkapallomenestys on alkanut näkyä upealla tavalla jo ihan katukuvassakin.

– Kyllä sen sillä tavalla aisti, että täällä oli kuulemani mukaan jo perjantaina ollut ihmisiä kaupungilla Suomen paidat päällä. Sitten kun lähdin eilen Ratinasta tulemaan kotiin, niin oli hienoa nähdä, että jalkapallo saa Suomessa aikaan tämän perinteisen lippu ulos auton takaikkunasta-ilmiön, joka on tuttu muista Suomen menestyslajeista. Tulokset ovat olleet niin hyviä, että sovitaan nyt vaikka niin, että Tampere on jatkossa Suomen jalkapallopääkaupunki. Ratina tuntuu olevan meille aika hyvä koti, Kuusinen heitti.

Ennen kesälomia Suomi kohtaa tiistai-iltana Vaduzissa Liechtensteinin. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.45.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien EM-kisaunelma edelleen realistinen – ”Voittamisen kulttuuri on tullut”

Kommentoi Facebookissa