Huuhkajien otteluohjelma selvillä – Suomessa pelataan kylmässä säässä

Huuhkajat juhlii maalia

Huuhkajat juhlii maalia. (Kuva AOP)

Huuhkajat pelaa MM-karsintoja Suomessa maaliskuussa sekä marraskuussa.

JALKAPALLO Euroopan jalkapalloliitto UEFA ilmoitti tiistaina Euroopan MM-karsintojen otteluohjelmasta. Suomi pelaa kotiottelun sekä maaliskuussa että marraskuussa, joten arvontojen sääolosuhdehuomiot, joiden seurauksena lohkon joukkueita vaihdettiin, eivät näy Suomen tapauksessa.

Valko-Venäjä ja Viro nostettiin arvontakorista Suomen lohkon kohdalla, mutta ne siirrettiin toisiin lohkoihin, ja tilalle siirrettiin Bosnia-Hertsegovina sekä Kazakstan. Tätä perusteltiin sillä, ettei liikaa kylmän säävyöhykkeen joukkueita saisi olla samassa lohkossa.

Suomelle ilmoitettiin kuitenkin kotiottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan maaliskuun 24. päivälle. Lisäksi ilmoitettiin kotiottelu Ranskaa vastaan marraskuun 16. päivälle.

Suomen sääolot eivät ole jalkapallolle ihanteelliset maaliskuussa tai marraskuussa. Pakko on silloin ulkona kuitenkin pelata, koska ylempi taho määrää.

Museoviraston näkökannan perusteella poliitikot silloisen vastuuministerin Paavo Arhinmäen johdolla päättivät, että Olympiastadion peruskorjataan. Rahaa peruskorjaukseen paloi yli 300 miljoonaa euroa, vaikka samalla rahalla olisi saanut kokonaan uuden samalta näyttäneen stadionin, jossa olisi ollut suljettava katto, kuten Kazakstanissa. Suljettavan katon myötä maajoukkuepelejä olisi voinut järjestää Suomessa talvellakin mukavammissa olosuhteissa.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Kaiken lisäksi ottelut Bosnia-Hertsegovinaa vastaan alkavat ohjelman mukaan kello 21.45. Armoa saattaa tulla sen verran, että näitä pelejä voi tiettyjen edellytyksien täyttyessä anoa siirrettäväksi alkamaan kello 19.00.

Suomen kotiotteluiden pelipaikkoja ei vielä ole päätetty. Hyvin todennäköisesti ottelut järjestetään peruskorjatulla Helsingin Olympiastadionilla. Se olisi ainakin loogista, kun veronmaksajien rahaa korjausprojektiin on upotettu yli 300 miljoonaa euroa ja stadionkyhäelmän sisärakenteet on saatu suojeltua.

MM-kisojen pääsevät Euroopasta vain lohkovoittajat. Lohkon kakkospaikka toisi paikan jatkokarsintoihin. Silloin MM-kisapaikka olisi kahden otteluvoiton päässä.

Maaliskuun otteluissa Bosnia-Hertsegovinaa ja Ukrainaa vastaan Suomi hakee myös virettä ensi kesän EM-turnaukseen. EM-kisoissa kesäkuussa Suomi pelaa alkulohkossa Tanskaa, Venäjää ja Belgiaa vastaan. Luvassa onkin todella mielenkiintoinen futisvuosi 2021.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajille todella kova MM-karsintalohko – ”Lähdetään unelmoimaan uudelleen”

 

Huuhkajien ottelut MM-karsinnoissa

Kaikki ajat Suomen aikaa

Ke 24.3. klo 21.45 Suomi – Bosnia-Hertsegovina
Su 28.3. klo 21.45 Ukraina – Suomi
La 4.9. klo 19.00 Suomi – Kazakstan
Ti 7.9. klo 21.45 Ranska – Suomi
La 9.10. klo 19.00 Suomi – Ukraina
Ti 12.10. klo 17.00 Kazakstan – Suomi
La 13.11. klo 16.00 Bosnia-Hertsegovina – Suomi
Ti 16.11. klo 21.45 Suomi – Ranska

Kommentoi Facebookissa