Huuhkajille todella kova MM-karsintalohko – ”Lähdetään unelmoimaan uudelleen”

Huuhkajat juhlii maalia

Huuhkajat juhlii maalia. (Kuva AOP)

Huuhkajien MM-karsintavastustajat ovat Ranska, Ukraina, Bosnia-Hertsegovina ja Kazakstan. Karsinnat pelataan vuoden 2021 aikana.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat aloittaa maaliskuussa karsinnat Qatarissa 2022 pelattavaan MM-turnaukseen. Arpaonni ei ollut Suomella aivan parasta, kun vastustajiksi tulivat Ranska, Ukraina, Bosnia-Hertsegovina sekä Kazakstan.

Arvontakorista nostettiin Suomen lohkon yhteydessä kyllä Valko-Venäjä ja Viro. Ne siirrettiin talvimaina kuitenkin toisiin lohkoihin. Kansainvälinen Jalkapalloliitto FIFA ei halua otteluperuutuksia esimerkiksi lumimyrskyjen takia.

– Kova lohko tuli. Ajattelin toiveunelmalohkoa, mutta ei tullut. Tuli kauhulohko, naurahti Suomen päävalmentaja Markku Kanerva.

Ennen kesäkuun EM-kisoja Suomi pelaa maaliskuussa kaksi tai kolme MM-karsintaottelua. Tämä palvelee EM-kisoihin valmistautumista.

– Kovia pelejä tulee. Saadaan kovia pelejä alle ennen EM-kisoja, Kanerva sanoi.

Lohkon suursuosikki on tietenkin Ranska, hallitseva maailmanmestari. Marraskuussa harjoitusottelussa Suomi voitti Ranskan 2-0, mutta MM-karsintapelissä luvassa on varmasti paljon kovempi peli.

– Ranska voitettiinkin, mutta tulee varmaan ihan eri pelejä. Voi olla, ettei ole paljoa samoja pelaajia kummallakaan joukkueella, Kanerva arvioi.

Juttuvinkki: Suomi oli lähellä jalkapallon MM-kisapaikkaa – Karpaattien Maradona pilasi unelman

Ukraina voitti 2019 nuorten maailmanmestaruuden. Paperilla kyse on Suomea huomattavasti kovemmasta joukkueesta. MM-karsinnoissa 2018 kisoihin Suomi hävisi Ukrainalle sekä kotona että vieraissa.

– Ukraina on kova joukkue. Siellä on sukupolvenvaihdos meneillään. Voittivat Kansojen liigassa Espanjan ja Sveitsin, mikä kertoo joukkueen tasosta, Kanerva arvioi.

Bosnia-Hertsegovinan Suomi voitti kesäkuussa 2019 Tampereella 2-0. Lokakuussa 2019 Bosnia voitti suomalaiset Zenicassa 4-1, mutta Suomi meni EM-kisoihin ja Bosnia jäi rannalle.

– Bosnia ollaan pystytty kotona kellistämään, Kanerva muistutti.

Kazakstan kuuluu maantieteellisesti Aasiaan, mutta haluaa jostain syystä pelata Euroopan MM-karsintalohkoissa, vaikka Aasiasta kisapaikan saalistaminen olisi helpompaa.

– Kazakstan on eksoottinen. En ole koskaan käynyt siellä. Voi olla yllättäjä kotonaan ja saattaa viedä siellä pisteitä muilta, Kanerva sanoi.

Maaliskuussa ohjelmassa on kolme pelipäivää. Syyskuussa pelipäiviä on kolme, lokakuussa kaksi ja marraskuussa kaksi.

Viiden joukkueen lohkoon arvotulla Suomella on ohjelmassa kahdeksan karsintapeliä. Tyhjät pelipäivät täytetään harjoituspeleillä. Kanerva on siihen tyytyväinen.

– Viiden joukkueen lohkossa on hyvä puoli, että saadaan pari harjoitusottelua. Niissä voidaan tehdä kokeiluja.

Vain kymmenen lohkovoittajaa saavuttaa suoran kisapaikan. Lohkokakkoset sekä kaksi Kansojen liigan kautta tulevaa joukkuetta pelaavat jatkokarsinnoissa vielä kolmesta lisäpaikasta.

Jos Suomi sijoittuisi lohkossa kakkoseksi, olisi MM-kisapaikka kahden otteluvoiton päässä.

– Oleellista on, että pelaajat ovat terveinä ja kunnossa. Nyt lähdetään unelmoimaan uudelleen. Uskotaan, että päästään MM-kisoihin. Tie on kivinen ja hankala, mutta itseluottamus on joukkueessa vahva, Kanerva sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tätä Helmarit ei voi enää mokata – Suomi pelannee jalkapallon 2022 EM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa