Huuhkajien topparin usko ei horju, vaikka pelaajia on lopettanut – ”Nuorten pitää astua esiin”

Huuhkajien luottotoppari Juhani Ojalan taival maajoukkueessa jatkunee vielä pitkään.

Huuhkajien luottotoppari Juhani Ojalan taival maajoukkueessa jatkunee vielä pitkään. (Kuva AOP)

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on menettänyt tärkeitä runkopelaajia viime kuukausien aikana.

JALKAPALLO Kolme tärkeää pelaajaa on päättänyt maajoukkueuransa viimeisin kuukausien aikana Suomen paidassa. Ensimmäisenä lopettamisestaan ilmoitti marraskuussa Huuhkajien kapteeni, Saksan Bundesliigan Werder Bremenissä uraansa jatkava Niklas Moisander.

Serie A:n Chievoa kipparoiva Perparim Hetemaj kertoi päätöksestään tammikuussa, ja vain vajaat kolme viikkoa myöhemmin samassa kuussa Kari Arkivuo sanoi keskittyvänsä seurajoukkueuraan ja jättävänsä maajoukkue-edustukset.

Onko tällä vaikutusta maajoukkueeseen? Ilman muuta, sanoo Huuhkajien luottotoppari Juhani Ojala, jonka taival maajoukkueessa jatkuu hänen toiveidensa mukaan vielä pitkään.

– Totta kai se vaikuttaa, kun kokeneita, hyviä pelaajia lähtee pois. Perpa ja Nikke ovat huippupelaajia ja pelaavat maailman Top 4 -sarjoissa. Vaikuttaahan se, että he lähtevät pois. Uusien jätkien pitää nyt vaan parantaa. Tuohon on nyt tullut paljon nuoria jätkiä mukaan ja he ovat onnistuneet hyvin, Ojala kehuu nuorisokaartia.

Nuorisoa oli mukana runsaasti maajoukkueen tammikuun otteluleirillä Abu Dhabissa. Muun muassa maalivahti Hugo Keto, puolustajat Joel Mero, Daniel O’Shaughnessy, Juho Pirttijoki ja Kalle Taimi, keskikentän Kaan Kairinen sekä hyökkäävistä pelaajista Santeri Hostikka ja Benjamin Källman ottivat tuntumaa Markku Kanervan valmentaman A-maajoukkueen meininkiin.

Jo viime vuonna Kanerva peluutti Jasse Tuomista, Simon Skrabbia, Glen Kamaraa, Moshtagh Yaghoubia ja Pyry Soiria. Nuorennusleikkaus Huuhkajissa on alkanut jo aiemmin, ei vastikään.

Seuraavan kerran Huuhkajat kokoontuu maaliskuun lopulla ja pelaa kaksoismaaottelun Sveitsiä vastaan.

– Uskon, että saadaan varmasti hyviä tuloksia aikaiseksi. Meillä on paljon hyviä pelaajia jäljellä, ei se lopettamisiin kaadu. Mutta kuten sanottu, kyllä se vaikuttaa. Nuorten pitää vaan astua esiin, Ojala linjaa.

VJS:n kasvatti Ojala, 28, pelaa Arkivuon kanssa yhä samassa seurajoukkueessa, Ruotsin pääsarjakauteen valmistautuvassa Häckenissä. Ojalan arvostus kokenutta laitapuolustajaa kohtaan on suuri.

– Kallu oli pitkään maajoukkueessa ja pelasi melkein joka pelissä – tärkeä oikea pakki meille. Maajoukkueessa ei ole hirveästi muita pelaajia ollut, joka pystyi pelaamaan oikeana pakkina. Hän on ollut tosi hyvä maajoukkueessa monta vuotta. Sekin on menetys maajoukkueelle, että hän jäi pois.

– Kallulla alkaa kuitenkin ikää olla ja näin, niin on ihan ymmärrettävä päätös, että ei välttämättä pysty enää pelaamaan niin montaa peliä. Paikat on pidettävä kunnossa. Maaotteluita tulee kuitenkin paljon, Ojala muistuttaa.

Arkivuo on auttanut toisen kautensa Häckenissä aloittavaa Ojalaa paljon Göteborgin ruotsalaisiin seurajätteihin verrattain pienessä seurassa. Alkava kausi on 34-vuotiaalle lahtelaiselle Häckenissä jo yhdeksäs.

– Minun oli helppo tulla tänne Häckeniin, kun Kallu oli täällä. Hän kuitenkin tietää kaikki jutut ja on ollut täällä pitkään. Neuvoja tuli monissa asioissa. On aina helppoa tulla uuteen seuraan, jos siellä on toinen suomalainen. Se vähän auttaa kaikessa.

Ojalan ja Arkivuon kausi Häckenin kanssa alkaa huhtikuun ensimmäinen päivä kotipelillä Kalmaria vastaan, kun Allsvenskanissa pelataan neljän ottelun avauskierros.

Kommentoi Facebookissa