Huuhkajien unelmakesä siirtyi – jalkapallon EM-kisat pelataan vasta 2021

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa.

Teemu Pukki laukoo Norwichin lisäksi maaleja Suomen maajoukkueessa. (Kuva AOP)

Huuhkajat pelaa jalkapallon EM-kisoissa vasta 2021. Koronavirusepidemian takia turnausta siirrettiin vuodella.

JALKAPALLO Euroopan Jalkapalloliitto UEFA päätti tiistaina, että jalkapallon miesten EM-turnausta ei pelata tulevana kesänä koronavirusepidemian takia. Turnauksen ajankohtaa siirretään vuodella ja se on määrä pelata 11. kesäkuuta – 11. heinäkuuta 2021.

Euroopan kansalliset jalkapalloliitot pyysivät siirtoa. Koronavirusepidemian takia kansalliset sarjat ovat keskeytyneet ja taloudellisten syiden takia seuroille on elintärkeää, että sarjat voitaisiin viedä loppuun myöhemmin.

Kesä 2021 katsottiin paremmaksi vaihtoehdoksi kuin EM-turnauksen pelaaminen loppuvuodesta 2020. Myös kausi 2020-2021 on kansallisissa sarjoissa mahdollista viedä läpi.

Kisojen siirtäminen oli kaikin puolin pakon sanelema ratkaisu. Koronavirusepidemian arvioidaan kestävän Euroopassa jopa kesään saakka. Mahdollisesti kesälläkin olisi ollut vielä matkustusrajoituksia.

Vuonna 2021 pelattava EM-turnaus järjestetään alkuperäisen 2020 suunnitelman mukaisesti 12 eri kaupungissa. Lohkojakokin on ennallaan.

Suomi pelaa B-lohkossa Tanskaa, Venäjää ja Belgiaa vastaan. Suomi ja Tanska kohtaavat Kööpenhaminassa. Venäjää ja Belgiaa vastaan Suomi pelaa Pietarissa.

Moni suomalaisfani ehti jo varata matkoja Kööpenhaminaan ja Pietariin kesäkuulle 2020. Turnauksen siirtyminen voi tulla toisille kalliiksi, jos rahoja jo varatuista matkalipuista tai majoitustiloista ei saakaan takaisin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalervo Kummola ja IIHF nostamassa kädet pystyyn – vain KHL uhmaa vielä koronavirusta

Kommentoi Facebookissa