Kalervo Kummola ja IIHF nostamassa kädet pystyyn – vain KHL uhmaa vielä koronavirusta

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta.

Sveitsin oli määrä järjestää jääkiekon miesten MM-kisat 8.-24. toukokuuta. (Kuva AOP)

KHL jatkaa yhä kauttaan, mutta jääkiekon MM-kisojen peruminen on koronavirusepidemian myötä käytännössä varmaa.

JÄÄKIEKKO Päätös Sveitsissä pelattavien jääkiekon MM-kisojen perumisesta tehtäneen tiistaina, kun Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF järjestää kokouksen. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola myönsi YLE:n haastattelussa sunnuntaina tilanteen näyttävän aika huonolta.

Vielä reilu viikko sitten Kummola korosti, että kisoihin on pari kuukautta aikaa ja ilmoitti, että kisojen perumispuheissa pitäisi laittaa jäitä hattuun. Viikossa on tapahtunut paljon, kun kaikki eurooppalaiset jääkiekkosarjat, paitsi KHL, on keskeytetty.

Pohjois-Amerikassakin jääkiekko on pysähtynyt. NHL on tauolla toistaiseksi. Mahdollisesti NHL:n kausi on ohi.

Koronavirusta uhmaa enää KHL. Jokerit päätti oma-aloitteisesti keskeyttää kautensa, mutta KHL:n virallisilla ilmoitetaan yhä, että SKA Pietari ja Jokerit kohtaisivat pudotuspeliottelussa tiistaina Pietarissa kello 19.30 paikallista aikaa.

Jokereille tarjottiin mahdollisuutta pelata kotiottelunsa Pietarissa, mutta tähän seura ei suostunut. Pelaajat olivat sillä kannalla, että kausi on parempi keskeyttää.

Myöskään Kazakstanin KHL-seura Barys Nur-Sultan ei keskeytä kauttaan, vaikka Kazakstanin valtio on kieltänyt urheiluorganisaatioitaan matkustamasta ulkomaille.

Tällä hetkellä seitsemän KHL-seuraa kahdeksasta on jatkamassa kauttaan. Jääkiekkoa pelataan ainakin Moskovassa ja Pietarissa tyhjille katsomoille, mutta muilla paikkakunnilla yleisö pääsee katselemaan pelejä paikan päälle.

Jääkiekon MM-kisoihin Venäjä tuskin enää valmistautuu. Se saisi pelata niissä kekkereissä yksin.

NHL:stä MM-kisoihin ei ainakaan olisi tulossa pelaajia. Se on jo selvää, kun NHL:n kausi on keskeytetty ja sarja odottaa koronavirusepidemian hellittämistä Pohjois-Amerikassa.

NHL:lle loppukauden peruuntuminen olisi valtava takaisku sarjan ollessa riippuvainen lipputuloista. KHL:lle taas asialla ei olisi paljoakaan merkitystä. KHL:n rahoitushan tulee käytännössä Venäjän energiavaroista.

IIHF:lle MM-kisojen peruuntuminen on jättimäinen takaisku. Kisojen tuotoilla rahoitetaan jääkiekkoa pienemmissä kiekkomaissa ja edistetään myös esimerkiksi naisten jääkiekon kehittämistä. Itse asiassa koko laji kärsii, kun kisoja ei tänä keväänä pelata.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Erikoiselle jahkailulle päätös – Jokerit vetäytyi KHL:n pudotuspeleistä oma-aloitteisesti

Kommentoi Facebookissa